„Az aranyéremből sohasem elég” – A Fradival ünnepelt a magyar olimpiai bajnok





Nem hagyta ki a Ferencváros futballistáinak szombati bajnoki ünneplését Sike András birkózó olimpiai bajnokunk, aki ebben a sportágban is szakértőnek számít.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.04.21.
Módosítva: 2024.04.21.
labdarúgás Sike András ünneplés sportfogadás Ferencváros

A Ferencváros birkózóinak vezetőedzője, Sike András jószerével minden bajnoki és nemzetközi kupameccsen megjelenik a Groupama Arénában, ha éppen nincs más elfoglaltsága. Rendszeresen követi a labdarúgók mérkőzéseit, és szombaton a helyszínen ünnepelt velük.

Fradi
Zsinórban hatodszor lett bajnok a Fradi Fotó: Hegedüs Róbert

– Amikor még a birkózók szövetségi kapitányaként jártam a világot, gyakran csak a tévében követhettem nyomon futballistáink meccseit – emlékezett az 1988-as szöuli olimpia birkózóbajnoka. – Jelenlegi munkaköröm lehetővé tette, hogy megnézzem a Kisvárda elleni meccsünket. 0-0-ra zártunk, mert a várdaiak kapusa, Kovács Marcell ritka nagy formában védett. Őszintén szólva számítottam a bajnoki címre, Dejan Sztankovics edző hozzáértő módon rotálta a játékosállományát. Csodálatos, hogy sorozatban hat bajnoki címet nyertünk. Most következhet az újpesti siker megismétlése, hiszen ők 1969 és 1975 között zsinórban hétszer nyertek. Azaz zsinórban hetedik alkalommal is kijárhat a Fradinak az aranyérem, amiből sohasem elég.

Sike a szemtanú hitelességével állítja, hogy Kristoffer Zachariassen képtelen gyengén játszani, őt nevezi meg kedvencének. 

Nem annyira technikás, de akarata, futómennyisége példamutató. Nála nincs elveszett labda, olyan szituációban is felismeri a gólveszélyt, amely másokat hidegen hagy. Értékes alapember, ráadásul sorsdöntő gólokkal segít.

Ami Dejan Sztankovics együttesének BL-jövőjét illeti, Sike úgy véli, a csoportfázisba eljutni ezúttal is túl nehéz lesz.

– Olyan nehézsúlyú klubokkal képtelenség vetélkedni, amilyen a Manchester City, a Paris SG, a Bayern München, mert ezek a csapatok gyakorlatilag kibérelik a torna befejező szakaszát. Amúgy én a Real Madridnak szurkolok, Toni Kroos rutinja bámulatos, Carlo Ancelotti edző példamutatóan építette fel Európa-verő gárdáját, ami persze nem jelenti azt, hogy a távozó Thomas Tuchel vezényelte Bayern München nem tehet keresztbe a „királyiaknak” – zárta Sike András.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 





 





Ezeket olvastad már?
„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás