"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista





Gyimesi László a 80-as évek kiváló magyar labdarúgója volt, valami azonban neki sem jött össze.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.04.27.
Bp Honvéd Mezey György Mexikó

Nagyon kis klubból indulva jutott el a patinás Bp. Honvédba, amellyel aztán öt bajnoki címet nyert. Gyimesi László a nyolcvanas évek egyik legjobb magyar futballistája volt, imádott olyan gólpasszokat adni, amilyenekre csak ő volt képes, ennek ellenére mindössze 12-szer játszott a válogatottban, de ennek megvan a maga története. Jó eséllyel ott lehetett volna az 1986-os világbajnokságon, később meg sem indokolták neki, miért maradt ki a keretből.

Gyimesi László a mai napig szívesen focizik Fotó: Koncz György

A 66 éves korábbi kiváló középpályás most a Magyar Nemzetnek adott hosszabb interjút. Ebben kitért az 1986-os világbajnokság előtti hónapokra is.

Nyolcvanöt decemberében játszottunk Mexikóban, és amikor hazaérkeztünk, Mezey György szövetségi kapitány azt mondta, ez a keret az alap, hozzánk csatlakoznak majd még néhányan, és találkozunk januárban, amikor megyünk majd edzőtáborba valamelyik arab országba. Azóta várom a repülőjegyet, nem kaptam meghívót, és senki sem szólt a miértről egyetlen szót sem. Sohasem kérdeztem rá, miért estem ki a keretből, mert már túl vagyok rajta.

- mondta Gyimesi, aki hozzátette, ha ott is lett volna a világbajnokságon, minden bizonnyal kispados lett volna Détári Lajos mögött.

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás