Pénteken kezdődik a harc a Fradi újabb aranyáért





Erdélyi jégen, Csíkszeredában termett babér az FTC jégkorong-csapatának az Erste Liga elődöntőjében.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.04.02.
Bikár Fodor Szabolcs elődöntő jégkorong

A közös Erste Ligában is diadalmaskodna a Ferencváros jégkorongcsapata. Efelé az első lépést megtették, ugyanis a zöld-fehérek a Csíkszereda otthonában nyerték meg az elődöntő hatodik összecsapását 2-1-re. Minden idők egyik legkiválóbb fradista jégkorongozója, dr. Bikár Péter szerint a zöld-fehér együttes szívét-lelkét adta ezen a mérkőzésen.

Örvendetes a versengés futballistáink, akik a harmincötödik aranyérmük megszerzése felé haladnak és hokisaink között, hiszen utóbbiak a harminckettedik babért vették célba

– nyilatkozta a Metropolnak a nyugdíjas fogász főorvos. „A jégen volt izgalom bőven, tudniillik a rendes játékidő, 60 perc 1-1-s eredménye után a kanadai Adam Brady találata döntött a «hirtelen halálban», a 71. percben. Nyilvánvaló, sem a mai Fradi akaratával, sem az erejével nincs gond.”

Hogy a pénteken Budapesten kezdődő bajnoki döntőben az Erste Liga-aranyérmet eddig még sohasem szerzett Brassóval szemben mire viszi Fodor Szabolcs zöld-fehér tréner együttese, erre Bikár – ahogyan ő fogalmazott – illetéktelennek érzi magát válaszolni. 

Ha még több hokimeccset közvetítene a tévé, jobban ismerhetném a brassóiakat, de mivel ritkán láttam őket, illetlenség jósolgatni. Meglepett, hogy a másik elődöntő-ágon Szilassy Zoltán tréner Gyergyói HK-ja elbukott a brassóiakkal szemben. A Gyergyónak szurkoltam azért, mert Zoli papájával valamikor együtt hokiztam.

Bikár természetesen ott ül majd a finálé első meccsén a Tüskecsarnok lelátóján, elvégre tíz éve a magyar jégkorongsport Hírességek Csarnokába választották, s mint ilyen, tiszteletjegyet kapott. Viszont nem rejtette véka alá azt a véleményét, miszerint a honi hoki előnyére válna, ha sokkal több magyar játékos, elsősorban fiatal húzna korcsolyát az Erste Ligában, elvégre az magyar bajnokság. 

„Felvetődik bennem a kérdés: az FTC-ben például egy finn légiós teljes mértékben átérzi-e, hogy a végső magyar bajnoki diadalért küzd..?” – így az egykori válogatott támadó, aki játszott a válogatottban  az 1964-es innsbrucki téli olimpián, később a néhai szövetségi kapitány, Boróczi Gábor segítőjeként dolgozott a legjobbaknál.

Erste Liga play-off, az elődöntők hatodik találkozói:

Csíkszereda-FTC 1-2 (összesítés: 2-4)

Gyergyói HK-Corona Brassó 2-6 (összesítés: 2-4)

 





 





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás