Világsztárok a láthatáron, ők jönnek idén Magyarországra





Idén is több nagy presztízzsel bíró sporteseménynek Magyarország ad otthont. A Forma–1-es naptárból kirobbanthatatlan a Hungaroring, Debrecen pedig két nagy versenynek ad otthont.



Megosztás
Szerző: Forgács Milán
Létrehozva: 2024.01.01.
Módosítva: 2024.01.01.
magyar nagydíj Hungarian Darts Trophy evezős eb Európai Egyetemi Játékok kézilabda

A tavalyi év legnagyobb magyarországi szenzációja kétségkívül az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság volt, ami az ország történetének legnagyobb sporteseménye volt 404 ezer eladott belépővel és 2100 versenyzővel. 2024 szintén több nagy hazai versenyt tartogat majd idehaza.

VERSTAPPEN, Max
Max Verstappenék 2024-ben is versenyeznek majd a Hungaroringen – Fotó: Kovács Tamás

1. Evezős Eb (Szeged)

Nagy lehetőség hullott a Magyar Evezős Szövetség (MESZ) ölébe, amivel sikerült is élni. Az olaszországi Sabaudia visszalépése után az európai szövetség új pályázatot írt ki az Evezős Európa-bajnokság megrendezésére, ezt pedig februárban a MESZ nyerte el. A jövő évi párizsi olimpiát megelőző egyik legnagyobb téttel bíró nemzetközi evezős versenyre várhatóan 38-40 országból mintegy 1200 résztvevő (sportoló, szakvezető, kísérő) érkezik Szegedre. A 2024-es Eb-t április 25-28-án rendezik majd.

2. Európai Egyetemi Játékok (Debrecen–Miskolc)

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) 2018-as, a madridi közgyűlésén meghozott döntésének értelmében Debrecen és Miskolc a hatodik Egyetemi Játékoknak ad majd otthont. Az eseményt először 2012-ben rendezték meg, és minden második évben tartják meg, a 2024-es lesz a hatodik alkalom. Ez lesz hazánk legnagyobb létszámú sporteseménye az 1965-ös nyári Univerziádé óta. A szervezők több mint 4500 résztvevőre számítanak, akik 21 sportágban mérik majd össze erejüket. A versenyek július 12-én kezdődnek és július 24-én fejeződnek be.

3. Forma–1-es Magyar Nagydíj (Mogyoród)

Bátran kijelenthető, hogy nincs Forma–1 Magyar Nagydíj nélkül, a Max Verstappen győzelmével záruló idei verseny már a 38. hazai F1-es futam volt. Természetesen 2024-ben is ellátogatnak az autóversenyzés világsztárjai Mogyoródra, külön öröm, hogy júliusban bejelentették, hogy az eredetileg 2027-ig nyúló szerződést öt évvel, egészen 2032-ig meghosszabbították, így további kilenc évig még biztosan lesz F1 a Hungaroringen. A 2024-es küzdelmeket július 19–21. között rendezik majd.

4. Hungarian Darts Trophy (Budapest)

A fanatikus magyar dartsrajongók számára 2021-ben óriási áttörés következett be, ugyanis először rendeztek az országban European Tour versenyt, a Hungarian Darts Trophyt, ahová a világ legjobb dobói érkeztek. Azóta minden évben ott van a naptárban Magyarország, 2024-ben sem lesz ez másképp. A 13 fordulós alapszakaszból a 11. helyszín lesz a magyar, Michael van Gerwenék szeptember 20. és 22-e között versengenek az országban. Az idei küzdelmeket Dave Chisnall nyerte. A pontos helyszín még nem ismert.

5. Női kézilabda Eb (Debrecen)

A női kézilabda Európa-bajnokság egy kissé kakukktojás a listán, itt ugyanis Magyarország társrendezőként vállalta a rendezést Ausztriával és Svájccal karöltve. A magyarországi mérkőzéseknek a debreceni Főnix Aréna ad majd otthont. A Hajdú-Bihar vármegyei városban két csoport küzdelmeit, illetve a középdöntőket bonyolítják le majd. Az már biztos, hogy kontinensviadal rendhagyó lesz, ugyanis a női szakág történetében először vehet rész rajta huszonnégy nemzet. Az eseményt advent idején, november 28-tól december 15-ig rendezik meg.

 





 





Ezeket olvastad már?
Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás