Gyász: Benedek Tibor az édesapja miatt kezdett el vízilabdázni

A nemzet színésze sosem tudta feldolgozni fia elvesztését.Megosztás
Szerző: ZRNJ
Létrehozva: 2024.01.09.
Módosítva: 2024.01.09.
Benedek Miklós súlyos betegség Benedek Tibor édesapa

Benedek Miklóst gyászolja az ország, a nemzet színésze súlyos betegség után 77 éves korában hunyt el. A kiváló művész számos szerepében nyújtott maradandót több évtizedes karrierje során, és sokan ismerik őt úgy is, mint Benedek Tibor édesapját

BENEDEK Miklós
Fotó: Czimbal Gyula

A világ valaha volt egyik legjobb vízilabdázója 2020 nyarán súlyos betegségben hunyt el, Benedek Miklós ezt követően többször is elmondta, mennyire megviselte gyermeke tragédiája.

Aki ezt nem élte át, az nem tudja, hogy ez mi. Nagy dolgot vesztettem el. Nincs is mellette olyan más, ami fontos lenne

nyilatkozta még 2020 őszén Benedek Miklós, hónapokkal fia elvesztése után.

_GY_5702
Benedek Tibor haláláig a sportágban dolgozott (Fotó: Koncz György)

Azt sokan nem tudják, édesapjának mekkora szerepe volt abban, hogy fia a vízilabdázás mellett kötött ki. Tibor szülei mindenképpen azt akarták, hogy a gerincproblémákkal küzdő kisfiuk sportoljon valamit. Ezért úszni kezdett, de Tibor ennél többet akart. Édesapja jó barátságban volt Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal, aki egy balatoni közös nyaralás alatt meggyőzte őt arról, hogy a kis Tibornak vízilabdáznia kell. Így került a KSI-be, s mivel az egyik legszorgalmasabb fiatal volt, hamar kiderült, sokra viheti pályafutása során. 

Benedek Miklós a lelátón együtt szurkolt Tibor feleségével, Epres Pannival (Fotó: Fuszek Gábor)

Tizennyolc évesen, 1990-ben a válogatottban is bemutatkozott, akkor arról beszélt, első meccse után könnyekkel a szemében hívta fel telefonon legnagyobb szurkolóját, az édesapját. Benedek Miklós – ha csak tehette – mindig ott ült fia meccsein, s akkor is szurkolt neki, amikor már szövetségi kapitányként lett világbajnok a válogatottal. 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás