RETRO RÁDIÓ

Elveszítjük Marco Rossit? Fontos dolgot jelentett ki a kapitány

Három ok, ami miatt reménykedhetnek a magyar szurkolók Marco Rossi szövetségi kapitány kapcsán.Megosztás
Szerző: ZRNJ
Létrehozva: 2023.11.28.
Módosítva: 2023.11.28.
Marco Rossi Nápoly világbajnokság

Sokkolta a magyar fociszurkolókat az az olasz sajtóinformáció, mely Marco Rossi jövő nyári váltásával kapcsolatos. Tudniillik a magyar válogatott immár magyar–olasz állampolgárságú szövetségi kapitánya is esélyes lehet arra, hogy a Napoli vezetőedzője legyen. Nem kérdés, Rossinak óriási álma válna valóra, még akkor is, ha rengeteg magyar drukkert csalódásként érné a döntés. A nemzeti csapatot öt éve irányító tréner a 2021-es Eb után csoportelsőként vezette ki válogatottunkat a jövő nyári Eb-re.

Ugye a kontinensviadal után nem veszítjük el Rossit?

Marco Rossi is kritikus volt a montenegrói játék láttán
Fotó: Nemzeti Sport

Szögezzük le, a nápolyi munkavállalás egyelőre csak pletyka. De 3 pontban is össze tudjuk foglalni, miért nem lehet reális a váltás a 2024-es Eb után.

1. Szerződés az MLSZ-szel

Marco Rossi két éve hosszabbította meg szerződését a Magyar Labdarúgó-szövetséggel. Ez azt jelenti, hogy a kapitány 2025 végéig, azaz a világbajnoki selejtezők lezárásáig maradhat a kapitányunk. A felek kölcsönösen elégedettek egymással, semmi ok nincs arra, hogy a megállapodás idő előtt véget érjen. Egyetlen kiút lehet csak, ehhez azonban a Nápolynak mélyen a zsebébe kellene nyúlni, s kivásárolnia Rossit az MLSZ-től. Vajon megtennék ezt a szakemberért?


2. Nagy álom a világbajnokság

A nyári Eb után jönnek a Nemzetek Ligája-meccsek, majd 2025-ben a világbajnoki selejtezők. Ezek nemcsak a drukkereknek fontosak, hanem magának a kapitánynak is. Ő is tudja, a magyar fociválogatott 1986 óta nem nyert vb-t, s egy esetleges kijutásával lenne teljes a magyarországi karrierje. Rossi eddig is történelmet írt Magyarországon, de a világbajnoksággal kis túlzással azt is elérné, hogy minden stadion mellett szobrot állítsunk neki. 

A csapat készen áll arra, hogy ott legyen a világbajnokságon. A lehetetlent kell célba venni, és akkor az ember soha nem lesz motiválatlan

– mondta a 2026-os vb-t firtató kérdésre a kapitány.


3. Rossi már nyilatkozott az ügyben

Marco Rossi számára óriási álom az olaszországi munka, pláne egy olyan neves klubnál, mint a Napoli. A felröppenő olasz hírrel kapcsolatban ő is elmondta a véleményét. Érdemes az utolsó szavakra figyelni:

– Mindenki szeretne a Napoli edzője lenni. Ez nagyszerű hely, a csapatot mindig arra készítik fel, hogy képes legyen a legmagasabb szinten harcolni. Ami engem illet, álom lenne, de nem hiszem, hogy megvalósítható – magyarázta Rossi.

 

Ezeket olvastad már?
Beelőzi Marco Rossit a Manchester United legendája: ugrik a magyar válogatott kiszemeltje?

Beelőzi Marco Rossit a Manchester United legendája: ugrik a magyar válogatott kiszemeltje?

„Pokoli nehéz lesz" – Jürgen Kloppról beszélt a magyar válogatott kapus

„Pokoli nehéz lesz" – Jürgen Kloppról beszélt a magyar válogatott kapus

Gyilkost keres Dárdai Pál

Gyilkost keres Dárdai Pál

Széttárta combjait, neccharisnyára vetkőzve ül vadító pózban az almamellű tornászlány

Széttárta combjait, neccharisnyára vetkőzve ül vadító pózban az almamellű tornászlány

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás