Visszatér a botrányhős, nem akárki tehet keresztbe a Fradinak





Egy korábbi Ferencváros-futballista, Joseph Paintsil okozhat zavart a magyar rekordbajnok védelmében a csütörtöki Genk–Fradi Konferencialiga-összecsapáson. A ghánai válogatott szélső remekül kezdett az Üllői úton, aztán viszont óriási botrányt okozott.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.10.25.
Ferencváros Konferencialiga Genk Paintsil botrány

Ismerős arccal találkozik a Ferencváros a csütörtöki Genk elleni (21:00, tv: M4 Sport) Konferencialiga-összecsapáson. Joseph Paintsil a Fradival került fel az európai futball térképére, az egykori közönségkedvencből azonban pár hónap alatt közellenség lett.

Joseph Paintsil a Genk kedvéért a bolondját járatta a Fradival – Fotó: AFP

Paintsil mindössze 19 éves volt, amikor a ghánai Tema Youthtól egy évre kölcsönbe az Üllői útra került 2017-ben. A szélső parádésan kezdett, első öt magyar bajnokiján négy gólt és két gólpasszt ért el, élvezte az akkori vezetőedző Thomas Doll bizalmát. Játéka kimagaslott a mezőnyből, a Fehérvár elleni rangadón szenzációs gólt szerzett, többek között ennek köszönhetően végül a Fradi az élről várta a tavaszi folytatást. A gondok pedig ezután kezdődtek.

2018. január 11-én a klub hiába várta a futballistát a Liszt Ferenc repülőtéren, a ghánai játékos hazájában maradt, másnap egy kissé gyanús kórházi jelentést kapott a klub, amiben az állt, hogy Paintsil maláriás. Közben kiderült, hogy a Genk a háttérben tárgyalásokat folytat a szélsővel, ezért szívódhatott fel. Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója akkor elmondta, hogy a jogászaik felvették a kapcsolatot a belga klubbal, illetve az UEFA-val is, mondván:

Ez már nem a pénzről szól, hanem arról, hogy ezt a Ferencvárossal senki nem teheti meg.

Később a futballista ügynöke is beszállt a „buliba”, aki azzal vádolta a Ferencvárost, hogy a határidőhöz közeli megállapodást kihasználva megrövidítette ügyfelét. Paintsil a nagy balhék után végül visszatért a magyar rekordbajnokhoz, az őszi hat gól, négy gólpasszos mutatóját tavasszal egy szerényebb négy gól, három assziszt követte, a Fradi elbukta a bajnoki címet, Paintsil pedig 2018 nyarán a Genk futballistája lett.

Első két szezonjában nem alkotott maradandót, azt követően egy évre kölcsönbe a török élvonalbeli Ankaragücühöz került, ahol 11 találatig jutott, ebből pedig Belgiumban is tudott építkezni. Tavaly parádés idénye volt, a bajnokságban 30 találkozón 14 gólt és 14 gólpasszt ért el, vezérletével kis híján bajnoki aranyig jutott a Genk. Idén ugyan eddig szerényebben termel, de első Konferencialiga-meccsén 20 perc alatt gólpasszig, majd gólig jutott a Csukaricski ellen. Értékét jelenleg 12 millió euróra (4,5 milliárd forint) becsülik, amivel a keret második legdrágább játékosa.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás