RETRO RÁDIÓ

Szívszorító fotók: százak emlékeztek meg a Békéscsabán meggyilkolt sportemberről

Az egész utca feketébe borult.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.17.
Módosítva: 2023.08.17.
sportember megemlékezés ökölvívás késelés áldozat

A szakadó eső ellenére is több százan emlékeztek szerdán este Békéscsabán, a Kórház utcában található hotel előtt Szabó Sándorra, aki az előző esti tragikus késelésben hunyt el.

Százak emlékeztek meg a meggyilkolt sportolóról / Fotó: beol.hu

Ahogyan arról a Metropol is beszámolt, halálos késelés történt kedd este az egyik békéscsabai hotelben, az áldozat egy sokak által ismert edző, sportember. A tettes szerda reggel feladta magát.

Szerda este már jóval a meghirdetett 8 órás kezdés előtt nagyon sokan jöttek össze, a közeli könyvtártól hömpölygött a tömeg a Kórház utca felé, ahol folyamatosan legalább 150-200 méteres sor alakult ki, de rengetegen érkeztek más irányokból is. Az emlékezők szinte kivétel nélkül fekete ruhát öltöttek a gyertyagyújtásra, és méltósággal, néma csendben emlékeztek a kiváló sportemberre, biztonsági szakemberre, barátra, ismerősre, édesapára. Sok fiatalt is láttunk a tömegben, tizen- és huszonévesek egyaránt fejet hajtottak. Békési kötődése révén rengetegen autóztak át Békésről is, hogy kifejezzék együttérzésüket. A legtöbben mécsesekkel érkeztek, de voltak, akik egy-egy szál virágot is hoztak magukkal. Közéleti és sportemberek egyaránt részt vettek a megemlékezésen. Jelen volt Szabó Sándor felesége is. Az emberek még negyed tízkor is sorban álltak, hogy meggyújthassák az emlékezés gyertyáit – írja a Beol.hu.

A Magyar Ökölvívó Szövetség is külön posztban emlékezett Szabó Sándorra.

Megrendülten tudatjuk, hogy 53 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Szabó Sándor. Szabó Sándor Békésen ismerkedett meg az ökölvívással, edzője Csuta Imre volt. Felnőtt versenyzőként magyar bajnoki ezüstérmet szerzett, később edzőként dolgozott, többek közt Szántó Imre mellett a felnőtt válogatottnál is szerepet vállalt. Az ökölvívás mellett más küzdősportokban is kiemelkedő sikereket ért el versenyzőivel

– írták. 

A megemlékezésről készült galériát az alábbi fotóra kattintva lehet megtekinteni:

 

 

Ezeket olvastad már?
Benézel a lábai közé? Nyilvános helyen terpesztett a szexi röplabdás lány

Benézel a lábai közé? Nyilvános helyen terpesztett a szexi röplabdás lány

Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

Szuper hírt kapott Marco Rossi: több válogatott focistája álma válhat valóra

Szuper hírt kapott Marco Rossi: több válogatott focistája álma válhat valóra

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás