„Egy lökést éreztem” – súlyos vallomások a futónőktől, akik a cél előtt buktak Budapesten





Pár percen belül két balszerencsés bukás is érmébe került Hollandiának a budapesti atlétikai világbajnokságon.



Megosztás
Szerző: SzS
Létrehozva: 2023.08.20.
2023-as budapesti atlétikai világbajnokság Nemzeti Atlétikai Központ bukás

A budapesti atlétikai vb nyitó versenynapján roppant balszerencsések voltak a holland futónők, tudniillik ketten is az élen futottak, amikor pár méterrel a cél előtt elestek. Előbb Sifan Hassan bukott a 10 000 méter célegyenesében, ezért kicsúszott a kezéből a vb-cím. Hassan sokáig az üldöző boly tagja volt, majd az utolsó körben indított elsöprő támadást. Győztesnek tűnt, ám elvesztette az egyensúlyát, és hatalmasat bukott – írta a Süddeutsche Zeitung.

Sifan Hassan
Sifan Hassan (Fotó: AFP)

„Lehet, hogy ez a nemzeti bukás napja. Egy lökést éreztem” – magyarázta Hassan, ám a televíziós felvételeken nem úgy tűnt, hogy riválisa, Tsegay hozzáért volna. „Nem csinálok nagy ügyet belőle, mert jön a következő viadal. Itt, Budapesten még 1500 és 5000 méteren is indulok.”

A 4x400-as holland vegyes váltó befutó embere, Femke Bol szintén a cél előtt pár méterrel bukott. Ez a szám előzetesen amerikai–holland vetélkedést sejtetett. A hollandok befutó embere óriási tempót diktált, de riválisa tartotta vele a lépést. A célegyenesben egymás mellett robogtak, a hollandus végzetesen elfáradt, nyolc méterrel a cél előtt elesett.

Femke Bol
Femke Bol (Fotó: AFP)

„A lábaim egyszerűen nem akartak továbbmenni. Volt már ilyen korábban is” – magyarázta a 23 éves Bolt. „Az emberek azt hiszik, én egy gép vagyok, de most kiderült, nem vagyok az. Bár nem szívesen éltem át ezt éppen egy világbajnokságon.”

Ráadásul Bol elejtette a stafétabotját, Hollandiát diszkvalifikálták. 

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, és 6 ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Rettegnek tőlük az ellenfelek, 37 évesen is varázsol az olimpiák magyar hőse

Rettegnek tőlük az ellenfelek, 37 évesen is varázsol az olimpiák magyar hőse

Átlátszó felsőben mutatta meg hatalmas melleit a szégyentelen bombázó

Átlátszó felsőben mutatta meg hatalmas melleit a szégyentelen bombázó

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás