Ez vár a Fradira, óriási lehetőség előtt áll





Papírforma szerint első kalapba kerülhet a Ferencváros a Konferencialiga csoportkörének sorsolásán, ha túljut a Zalgirisen.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2023.08.24.
Fradi csoportkör Konferencia-liga sorsolás

Jövő pénteken sorsolják az Európa-konferencialiga (EKL) főtáblás csoportbeosztását, amelyen érdekelt lehet a Ferencváros labdarúgócsapata – ha addig a magyar bajnok sikerrel veszi a playoff kört a litván Zalgiris ellen. A párharc első meccsét csütörtökön (18.00, tv: Duna World) játsszák Vilniusban, a budapesti visszavágót pedig egy héttel később. Az előző évek jó szereplésének köszönhetően a zöld-fehérek továbbjutásuk esetén jó eséllyel az első kalapba (tehát a legerősebb nyolc klub közé) kerülhetnek a sorsoláson.

Fotó: Szabolcs László

A sorozatban ötödször valamelyik európai kupasorozat csoportkörös szerepléséért küzdő FTC-t az EKL-rájátszás résztvevői közül csak heten előzik meg az európai szövetség (UEFA) pontrendszerében. Csakhogy az Európa-liga (EL) playoff vesztesei is az ellenfelek közé kerülnek, és a lehetséges „ejtőernyőzők” között is van öt csapat, amelynek nagyobb az UEFA-koefficiense. Ha ők hozzák a papírformát, akkor nem buknak a Konferencialigáig, vagyis nem túrhatják ki Dibusz Déneséket a legjobb nyolcból. Az EKL selejtezőinek végjátékában ellenben az hajtja a Fradi malmára a vizet, ha minél több párharcban bukik az esélyes.

Tehát ahhoz, hogy a Fradi a legkedvezőbb sorsolásra számíthasson, két dolog kell:

  • nyilvánvalóan kiejteni a Zalgirist;
  • az EL rájátszásában vesztes és az EKL-ben győztes esélyesek száma összesen legfeljebb hét legyen.

A Konferencialiga rájátszásában érdekelt csapatok, amelyek veszélyeztethetik a Ferencváros első kalapba kerülését (annál jobb, minél kevesebb nyeri meg a maga párharcát):

Eintracht Frankfurt (német, ellenfél: Levszki Szófia – bolgár);

Club Brugge (belga, ellenfél: Osasuna – spanyol);

AZ Alkmaar (holland, ellenfél: Brann – norvég);

Gent (belga, ellenfél: APOEL – ciprusi);

Dinamo Kijev (ukrán, ellenfél: Besiktas – török);

Fenerbahce (török, ellenfél: Twente – holland);

Lille (francia, ellenfél: Rijeka – horvát).

Az Európa-liga rájátszásában érdekelt csapatok, amelyek veszélyeztethetik a Ferencváros első kalapba kerülését (annál jobb, minél több nyeri meg a maga párharcát és marad az EL-ben):

Ajax (holland, ellenfél: Ludogorec – bolgár);

Slavia Praha (cseh, ellenfél: Zorja – ukrán);

Dinamo Zagreb (horvát, ellenfél: Sparta Praha – cseh);

LASK (osztrák, ellenfél: Zrinjski Mostar – bosnyák);

Olimpiakosz (görög, ellenfél: Cukaricki – szerb).





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás