„Könnyeztem a szünetben” – megrázta a kiesés a Fradi legendáját





Egykori ferencvárosi legendákat kérdeztünk a zöld-fehérek BL-selejtezőbeli búcsújáról. Az FTC az idegenbeli 0-0 után 3-0-ra alulmaradt a feröeri KÍ ellen a Groupama Arénában.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.07.20.
Módosítva: 2023.07.20.
Bajnokok Ligája selejtező Ferencváros labdarúgás kiesés

Az 1968-as olimpiai bajnok Juhász István már félidőben menesztette volna a gyenge teljesítmény láttán Sztanyiszlav Csercseszov edzőt.

Sztanyiszlav Csercseszov / Fotó: Török Attila

Klubtörténetünkhöz méltatlan módon „semmilyen futballt” mutatott az orosz tréner együttese – nyilatkozta a Metropolnak Juhász. – Hogy kétszer 90 perc során lőtt gól nélkül maradunk alul egy közepes tudású riválissal szemben, ezt képtelen vagyok megemészteni, a feleségem a tanúja, a szünetben könnyeztem.

Juhász a magyar bajnok öt-hat külföldi légiósának azonnali jelleggel megköszönné a szereplést, szerződést bontana velük. Egyedül az izraeli Muhammad Abu Fanin látszott, hogy komolyan veszi a futballt. Aztán hogy a játékosok edzőbuktatásra készültek-e, erről nem hallott, mindenesetre a drukkerek a hangos „Lipcsei Peti! Lipcsei Peti!” skandálását hallva arra gondolt: megérett az FTC, hogy végre ismét magyar tréner irányítsa – ezt egyébként Juhász már 5-6 éve szajkózza.

A szerda esti Fradi 45 perc alatt, ezzel a szégyenteljes produkciójával semmissé tette a klubvezetésünk hosszú évek óta tartó csapatépítési fáradozásait, eredményeit.

Horváth László, az 1965-ös Vásárvárosok Kupája-győztes, Mészáros József edző irányította Fradi védője az unokája társaságában személyesen a stadionban látta a bukást.

Példátlan blama, nem azért vittem ki a srácot a Groupama Arénába, hogy dicső múltunk egyik mélypontját lássa...

 – fogalmazott Horváth. – Csercseszov menesztésén nem csodálkozom, hiszen számomra világos, hogy a Szergej Rebrov által elkezdett szakmai munkából élt meg, semmi újat nem hozott. Kérdem én, kétszer is jártak az idény elején ausztriai edzőtáborban, ott vajon mit csináltak? Már a legutóbbi NB I-es bajnokság tavaszi fordulóiban érződött, hogy a Fradi lendületét és stílusát vesztette, csakis a tavaszi eredménysort szemlélve a magyar bajnokságban hetedikként zárt. Az igazi feladat most vár a klubvezetésre, ugyanis a Shamrock Rovers elleni két Konferencia-liga-meccsig csapatot kell(ene) építeni, tudniillik jelenleg az sincs… 

Szokolai László sem lepődött meg Csercseszov kényszerű távozásán.

– Miért tettem volna, elvégre ő maga jelentette ki, hogy egyedül ő a felelős a kiesésért húzta alá Szokolai. – A totózóban, ahová járok, legalább harminc fogadót félrevezettem, mert háromgólos győzelmet vártam. A tippem alapján játszották meg a meccset, most aztán egy ideig szemlesütve megyek el mellettük. Rossz volt látni, mennyire egysíkú futballal próbálkozik a Fradi. Oldalról ívelgették a labdát, de Varga Barnabás fejét hiába keresték, ugyanis a lapos beadásokra legfeljebb csukafejessel mozdulhatott volna a legutóbbi NB I-es gólkirály.

Szokolai Mats Knoester és Eldar Csivics tanácstalanságán akadt ki. Nem érti, utóbbi védőnk miért gáncsolta el a visszavágó elején a 16-oson belül ellenfelét, amikor az kifelé cselezett, aligha volt esélye gólhelyzetig verekedni magát. 

– A bekapott 11-es előre vetítette a bukást – tette hozzá Szokolai.

Mivel közel a Shamrock elleni meccs – július 27-én otthon, augusztus 3-án idegenben –, elképzelni sem tudja, hogy a szétesett FTC-t ki és hogyan próbálja meg feltámasztani.
 





 





Ezeket olvastad már?
Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás