„Kinyírtad a német futballt” – kőkeményen beszólt Guardiolának a világbajnok





Meglepő nyilatkozatot adott a német labdarúgás legendás alakja, Bastian Schweinsteiger.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.07.11.
Bastian Schweinsteiger Guardiola Németország

A 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokságon aranyérmes Nationalelf középpályása, Bastian Schweinsteiger kijelentette, a jelenleg a Manchester Citynek dirigáló katalán edző, Pep Guardiola a felelős a német labdarúgás elsüllyesztéséért. Bastian Schweinsteiger a TalkSPORT-nak azt fejtegette, hogy a német válogatott eredményei gyengék, pedig 2024-ben éppen Németország rendezi az Európa-bajnokságot, és a közvélemény jegyzett eredményt vár el a gárdától.

Bastian Schweinsteiger
Bastian Schweinsteiger Fotó: AFP

A legfájóbb számomra az, hogy kikaptunk egy hazai barátságos 90 percen Kolumbiától – emelte ki a Basti becenevű Schweinsteiger. – Mindez oda vezethető vissza, amikor Guardiola 2013-ban átvette a Bayern München edzéseinek irányítását. Az addigi lendületes futballt felváltotta az általa tökélyre fejlesztett apró passzos tologatás, a tiki-taka tért nyert a Bundesligában, így a válogatottnál is. Korábban a Nationalmannschaft maga volt az elsöprő lendület, feltartóztathatatlan a pályán. Nem csoda, hogy manapság halovány a nemzeti tizenegy, az utóbbi tizenegy meccse közül csak hármat nyert meg. Igaz, a 2016-os Eb-n még elődöntőbe került (ott kikapott a franciáktól 2-0-ra), de a 2018-as és 2022-es vb-mutatványa maga volt a kínok kínja."

 Schweinsteiger alighanem tudja, miről beszél, mert a bajoroknál két idényben Guardiola volt a trénere.

Miatta veszett el a németes lendület, emiatt válogatott játékosaink önbizalomhiánnyal küszködnek. 

Némi fricska Schweinsteigernek, Guardiola a mögöttünk hagyott idényben triplázott a Manchester Cityvel, hiszen az angol bajnoki címet, az FA Kupát és a Bajnokok Ligáját is megnyerte.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás