Szülés közben halt meg a 8 hónapos terhes olimpiai bajnok





Kiderült, hogy szülési szövődmények okozták Tori Bowie olimpiai és világbajnok sprinter halálát.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2023.06.17.
Tori Bowie komplikáció halál

Holtan találták floridai otthonában a 32 éves Tori Bowie-t - írja a Daily Mail. Az olimpiai és világbajnok sprinter szülésből eredő komplikációk miatt hunyt el május 2-án. Az aranyérmes klasszis ügynöke és régi barátja, Kimberly Holland elárulta, a sztár egészségi állapota rohamosan romlott a halála előtt, és nyolc hónapos terhes volt.

Annak ellenére, hogy a boncolási jegyzőkönyvben bipoláris zavar szerepelt a kórtörténetében, Holland szerint a sprinter jó hangulatban volt az utolsó beszélgetésük során.

"Boldog volt, már babaruhákat is vásárolt, és alig várta ezt az új fejezetet az életében. Olyan volt, mintha a lányom lett volna." - tette hozzá.

Holland elismerte, aggályai voltak Bowie terhességével kapcsolatban, mert a nő nem akart kórházban szülni. Az ügynök megpróbálta meggyőzni Bowie-t, hogy maradjon az atlantai otthonában, segíteni akart neki átvészelni a terhessége utolsó szakaszát. Bowie elutasította az ajánlatot, és a boncolási jegyzőkönyv megállapította, hogy a sportoló mindössze 96 kilót nyomott, amikor meghalt, annak ellenére, hogy nyolc hónapos terhes volt. Nem volt jele bűncselekménynek vagy drogoknak, és a halálához hozzájáruló lehetséges komplikációk között a légzési nehézséget és az eklampsziát - egy ritka terhességi állapot - említették.

Tori Bowie a 2017-es londoni világbajnokságon 100 méteren aranyérmet szerzett és győzött a 4x100 méteres váltóval is, amellyel a 2016-os olimpián szintén első lett. A riói játékokon 100-on második, 200-on a harmadik helyen végzett.









Top hírek







Hírlevél-feliratkozás