Szívszorító emlék: a fiatalon elhunyt Fehér Miklós a legeredményesebb Litvánia ellen – Videó





A magyar és a litván válogatott kedden hatodik alkalommal találkozik egymással. A tragikusan fiatalon elhunyt Fehér Miklós a párharc legeredményesebb magyar játékosa.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2023.06.19.
Módosítva: 2023.06.19.
Fehér Miklós Litvánia magyar válogatott

A magyar és a litván labdarúgó-válogatott kedden Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen találkozik a Puskás Arénában. A két csapat eddig ötször játszott egymással, négyszer magyar siker, egyszer pedig döntetlen született. Ebben a párosításban az egyik legemlékezetesebb a 2000-es világbajnoki selejtezősorozat első felvonása volt, melyen 6-1-re győzött a Bicskei Bertalan irányította magyar csapat.

Fehér Miklós
Fotó: Nemzeti Sport

Azon a találkozón játszotta egyik legjobb mérkőzését Fehér Miklós: a támadó – aki 2004-ben a Benfica futballistájaként összeesett a pályán és elhunyt – három gólt szerzett Kaunasban. A 24 éves csatár a három találatával azóta is a legeredményesebb magyar válogatott játékos Litvánia ellen.

A litvánok az egyetlen döntetlent az egy évvel későbbi vb-selejtezőn érték el, amikor 1-1 lett az eredmény a magyar fővárosban. A Magyarország–Litvánia Eb-selejtezőt kedden 20.45-kor (tv: M4 Sport) a Puskás Arénában játsszák.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás