„Milák Kristóf lelkileg mélypontra került”





Bár átmenetileg leállt, mégis a legkeményebb fizikai edzéseket is elvégzi a Duna Arénában Milák Kristóf, aki június 21-én jelentette be, hogy kihagyja a fukuokai világbajnokságot. Döntése hátteréről szólt a Borsnak erőnléti edzője, Zala György.



Megosztás
Szerző: SzS
Létrehozva: 2023.06.28.
Milák Kristóf edzés olimpiai bajnok

Az egykori olimpiai bronzérmes kenus Zala cseppet sem lepődött meg, amikor Milák Kristóf felhívta, és bejelentkezett az edzéseire.

– A júliusi vb-t kihagyja, és hangsúlyozta nekem, szeptemberig nem kíván vizet látni, viszont az erőnléti tréningeket nem mellőzi – nyilatkozta lapunknak Zala.

Milák Kristóf

A kaposvári magyar bajnokság után a Honvéd-úszók együtt ünnepelték Kapás Bogi születésnapját egy budai étteremben, és ott tűnt fel Zala Györgynek, hogy szokatlanul letört az olimpiai, világ- és Európa-bajnok pillangóspecialista.

– Senki sem faggatta az okokról – folytatta Zala. – De egyértelmű, a monoton tréningezés felőrölte ellenállását. Fizikailag semmi gondja, viszont fejben már nem tudta elviselni az állandó, monoton tréningeket. Kristóf lelkileg mélypontra került.

Felvetésünkre Zala kijelentette, szó sincs arról, hogy riválisainak jó formája miatt mondta le Fukuokát.

– Kristóf nem az a típus, aki beijedne bárkitől. Sosem hallottam például, hogy kiejtette volna a hétszeres olimpiai bajnok amerikai Caeleb Dressel nevét. Egyszerűen van egy határ, amikor egy szuperklasszis tudja, ki kell kapcsolni, pihenő nélkül nem megy tovább. 

Zala György
Zala György és Milák Kristóf

Az már eldöntött tény, mondhatni végleges, hogy csak szeptember első hetében jelenik meg az uszodában Virth Balázs edzésén, viszont, aki azt feltételezte, hogy addig Milák hetekre elbújik a világ elől, óriást téved.

– Bejelentkezett hozzám, és persze örömmel fogadtam. Mivel hamarosan a hódmezővásárhelyi edzőtáborba teszem át a székhelyemet, onnan küldöm neki a gyakorlatokat. Kristóf azt ígérte, lelátogat hozzánk Vásárhelyre is. Nagyon várjuk.

Ami a jövőt illeti, az edző úgy tippel, ha Milák szeptembertől a régi hőfokon kezdi újra az úszást, 200 pillangón 1:50 percen belülre viszi a világcsúcsot, ami szinte már „űridő”! Végül, arra is kíváncsiak voltunk, vajon Milák hűséges edzőpartnerét, Márton Richárdot miképpen befolyásolta az olimpiai bajnok döntése?

– Ricsi kettőzött erővel tréningezik, de többször említette nekem, nagyon hiányzik neki a legjobb barátja… – búcsúzott Zala György.





 





Ezeket olvastad már?
Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Szoboszlaival megint megtörtént Liverpoolban, így reagált a magyar focista

Szoboszlaival megint megtörtént Liverpoolban, így reagált a magyar focista

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás