RETRO RÁDIÓ

Focicsoda a Kincsem Lovasparkban: elképesztő izgalmak a Tippmix Minifoci Magyar Kupa harmadik állomásán

A Tápiószentmártonban rendezett tornán újabb két csapat jutott be a budapesti nagydöntőbe.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.06.19.
Módosítva: 2023.06.21.
Tippmix Minifoci Magyar Kupa izgalom Tápiószentmárton torna

A Tippmix Minifoci Magyar Kupa első, hajdúszoboszlói, majd a második, csepeli állomása után ezúttal Tápiószentmártonban folytatódtak a küzdelmek vasárnap. A Kincsem Lovasparkban megrendezett tornán, amely a kupasorozat egyetlen füves pályás megmérettetése, óriási izgalmak után a Todor Pet Bau Team Kft. csapata szerezte meg a kupát, amely az ezüstérmes Futottak Még együttesével karöltve bejutott a budapesti nagydöntőbe. 


A Tippmix Minifoci Magyar Kupa első, hajdúszoboszlói állomása az SZPCDSE-ECECE sikerével ért véget pünkösdhétfőn, és a ceglédberceli csapat mellett az ezüstérmes H-Terasz is bejutott a döntőbe. A kupasorozat a magyar minifoci-válogatott bázisán, Csepelen folytatódott, ahol elképesztő izgalmak után a tornagyőztes Szilasi és Barátai, valamint a második helyezett Lázár Lovaspark került be a budapesti fináléba.


A Magyar Kupa következő állomására Tápiószentmártonban, a festői szépségű Kincsem Lovasparkban került sor. A gazdag történelemmel rendelkező településen megrendezett torna a csapatoknak azért volt különleges, mert ez a kupasorozat egyetlen füves pályás megmérettetése, így az egyedi körülmények miatt számítani lehetett arra, hogy akár borulhat a papírforma. A mérkőzéseket két pályán játszották reggel 8:30-tól, és a kellemes, napsütéses időben sokan kilátogattak a helyszínre. A tornán a csepeli állomáshoz képest ezúttal jóval több csapat, szám szerint 22 indult, amelyek közül 12 együttes jutott tovább a csoportmeccsek után a középdöntőbe, őket 4 db 3-as csoportba sorsolták. Innentől felpörögtek az események és fokozódtak az izgalmak, mert a négy csoportból már csak az első helyezettek mentek tovább az elődöntőbe. 

Izgalmas, fordulatos meccseket játszottak a csapatok TápiószentmártonbanFOTÓ: LADÓCZKI BALÁZS - ORIGO
Izgalmas, fordulatos meccseket játszottak a csapatok Tápiószentmártonban Fotó: Ladóczki Balázs
 Origo


Az első trióból, a Tölgyes Csárda magabiztos teljesítménnyel, két győzelemmel, 
8-1-es gólkülönbséggel lépett a legjobb négy közé, ahol a második csoportból továbbjutó Futottak Még együttesével találkozott. A másik elődöntőt a harmadik csoport éllovasa, a H.O.P.E játszotta a negyedik csoport győztesével, a tornát két döntetlennel kezdő, majd remek formába lendülő Todor Pet Bau Team Kft. csapatával.


Mindkét elődöntő drámai izgalmakat hozott, ugyanis a két mérkőzés egyaránt gól nélküli döntetlennel ért véget, így mindkét esetben büntetőrúgások döntöttek. A kiélezett csatákat követően Futtattak Még–Todor döntőre került sor, a bronzmeccset pedig a Tölgyes Csárda vívta a H.O.P.E. együttesével, amelyet utóbbi magabiztos teljesítménnyel 4-1-re megnyert.


A döntőt a többnyire távoli lövésekkel veszélyeztető Todor kezdte jobban, de a Futottak Még kapusa remekül védett, a befejezések pedig pontatlanok voltak. A második játékrész elképesztően szoros küzdelmet hozott, a meccs végéhez közeledve egyre több Todor-helyzetet láthatott a közönség. A rendes játékidő utolsó perce is hihetetlen izgalmakat tartogatott, de továbbra sem esett gól, ezért jöhettek itt is a 7 méteresek. A büntetőrúgásoknál a Todor játékosai nem hibáztak, 3-1-re végződött a párbaj, így a kupa hozzájuk került, és a Futottak Még csapatával együtt bejutottak a budapesti nagydöntőbe.

A Todor Pet Bau Team Kft. csapata nyerte a Tippmix Minifoci Magyar Kupát Tápiószentmártonban
A Todor Pet Bau Team Kft. csapata nyerte a Tippmix Minifoci Magyar Kupát Tápiószentmártonban 
Fotó: Ladóczki Balázs 

 

Úgy gondolom, egy remek torna zajlott itt Tápiószentmártonban, a Tippmix Magyar Kupa harmadik fordulójában. Ahogyan a beharangozóban is elhangzott, a füves pálya azért egy picit valóban borította a papírformát, bár négy remek csapat jutott az elődöntőkbe, és két nagyszerű, kispályás focit rendszeresen játszó csapat lehet ott a július 16-ai, országos döntőben. Én elégedetten távozom, remélem, hogy a csapatok is elégedettek voltak a tornával. Köszönjük a tápiószentmártoni Kincsem Lovasparknak, hogy biztosították a helyszínt, és várunk mindenkit a következő állomásra, a Balatonfűzfőn sorra kerülő negyedik tornára

 – összegezett a döntő után Pinkóczi Tibor, az Országos Minifutball Szövetség alelnöke.

 

Egy kiváló tornán vehettünk részt, sajnos a Todor csapata ellen nem jutottunk be a döntőbe, de minden meccs kiélezett volt, jól éreztük magunkat, remek csapatok ellen játszottunk. Nagyon szépen köszönöm a szervezőknek, hogy rám gondoltak, és megkaptam ezt a díjat

– mondta a H.O.P.E. játékosa, a torna legjobb kapusának megválasztott Szacskó László.

A tápiószentmártoni torna legjobb kapusa, Szacskó László 
Fotó: Ladóczki Balázs Origo

Egy hosszú tornán vagyunk túl, az első két meccs nem úgy indult, ahogyan elterveztük, nem is nagyon gondoltuk, hogy ilyen messzire eljuthatunk. Persze hittünk egymásban és a mentális erőnk bizonyítja azt, hogy így vissza tudtunk jönni a pokolból. Hál’ istennek összekaptuk magunkat, és onnantól tudtunk egymásért játszani. Nyilván a végére elfáradtak már a csapatok, szóval nem ez volt a legkiélezettebb döntő, mégis a legjobb két csapat jutott tovább. Köszönjük szépen a szervezést és örülünk, hogy bejutottunk a nyolc legjobb csapat közé

– értékelte a látottakat a kupagyőztes Todor focistája, a torna legjobb játékosának megválasztott Temesi Norbert
 

Temesi Norbert lett a torna legjobb játékosaFOTÓ: LADÓCZKI BALÁZS - ORIGO
Temesi Norbert lett a torna legjobb játékosa 
Fotó: Ladóczki Balázs Origo

Igazából egy könnyű csoportból kezdtünk, de megnehezítettük a dolgunkat, mert gólkülönbségre kellett játszanunk az utolsó csoportmérkőzésen. Az elődöntőben tovább tudtunk jutni büntetőkkel, a döntőben pedig újra hétméteresekre került sor, de alulmaradtunk sajnos. Annak nagyon örülünk, hogy ott lehettünk a csepeli döntőben, és köszönöm a csapattársaimnak, hogy a gólkirályi címet 13 góllal elérhettem. Nagyszerű élmény volt itt lenni

 – mondta a torna gólkirálya, Patai Balázs


Tippmix Minifoci Magyar Kupa, Tápiószentmárton, végeredmény:
1. Todor Pet Bau Team Kft.
2. Futottak Még
3. H.O.P.E. 
4. Tölgyes Csárda

Különdíjasok:
A torna legjobb kapusa: Szacskó László (H.O.P.E.)
A torna legjobb játékosa: Temesi Norbert (Todor Pet Bau Team Kft.)
A torna gólkirálya: Patai Balázs (Futottak Még)

A verseny fordulóinak tervezett időpontjai és helyszínei:

05. 29. hétfő: Hajdúszoboszló
A győztes SZPCDSE-ECECE és az ezüstérmes H-Terasz jutott a nagydöntőbe

06. 11. vasárnap: Csepel
A győztes Szilasi és Barátai és az ezüstérmes Lázár Lovaspark jutott a nagydöntőbe

06. 18. vasárnap: Tápiószentmárton
A győztes Todor Pet Bau Team Kft. és az ezüstérmes Futottak Még jutott a nagydöntőbe

07. 01. szombat: Balatonfűzfő
Versenykiírás és jelentkezés ide kattintva!

07. 16. vasárnap: döntő, Budapest
A már ismert részvevők:
– SZPCDSE-ECECE
– H-Terasz
– Szilasi és Barátai
– Lázár Lovaspark
– Todor
– Futottak Még

Májusban elindult a minifoci teljesen új versenysorozata, a Tippmix Minifoci Magyar Kupa, amelynek minden állomásával kiemelten foglalkozik majd az Origo! A kupasorozat nagydöntőjét élőben követhetik majd nyomon az Origón!

A Magyar Minifutball Kupa támogatója a TIPPMIX! 

 

Ezeket olvastad már?
Gulácsi-mágiát csodál a Bundesliga: új becenevet kapott a magyar válogatott sztárja

Gulácsi-mágiát csodál a Bundesliga: új becenevet kapott a magyar válogatott sztárja

Káosz Münchenben: bukott edző pótolhatja Lőw Zsoltékat

Káosz Münchenben: bukott edző pótolhatja Lőw Zsoltékat

Benézel a lábai közé? Nyilvános helyen terpesztett a szexi röplabdás lány

Benézel a lábai közé? Nyilvános helyen terpesztett a szexi röplabdás lány

Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás