RETRO RÁDIÓ

Suhajda Szilárd felesége: „Minden lehetséges forgatókönyvet végigvettem”





Egy ország szorít a Mount Everesten eltűnt magyar hegymászóért.



Megosztás
Szerző: B.P:
Létrehozva: 2023.05.25.
Módosítva: 2023.05.25.
Suhajda Szilárd Mount Everest csúcs emberi alak

Reményteli hírről számolt be Suhajda Szilárd hegymászó felesége, miután szerdán, nepáli idő szerint 19.30 után megszakadt a kapcsolat a Mount Everest meghódítására indult férje jeladójával.

Fotó: Suhajda Szilárd Facebook-oldala

„Nem olyan régen kaptam a kinti ügynökségtől egy hívást, miszerint az egyik kliens a négyes tábor fölött vélhetőleg egy embert látott”

– osztotta meg a reményteli hírt Legindi Tímea a Hír TV-ben. Suhajda Szilárd felesége megjegyezte: 

„Jó eséllyel állíthatom, ha tényleg egy ember van ott, akkor az nem lehet más, mint a mi emberünk Suhajda Szilárd. Mert ebben a magasságban nagyon kevesen mozognak egyedül, hogyha ez egy kereskedelmi expedíciós kliens lenne, aki éppen visszaereszkedik a csúcsmászásból, akkor vele biztosan lenne egy serpa.”

S hogy mi játszódik le a férjét és közös gyermekük édesapját idehaza váró feleségben?

„Minden lehetséges forgatókönyvet végigvettem magamban. Ez nem azt jelenti, hogy a két végletet, tehát gondolkoztam, miért lehet, hogy leáll a GPS, miért lehet, hogy nem hív fel, annak ellenére, hogy megígérte a műholdas telefonon.”

Suhajda Szilárd
A Suhajda család

Legindi Tímea azt is elmondta, szerinte mi történhetett, mi történik Szilárddal.

„Én azt gondolom, hogy felért a csúcsra, és nagyon későn ért fel a csúcsra és onnan ereszkedik most visszafele, de mivel nem működik a jeladója, ezért nem tudom pontosan megmondani”

– fogalmazott a feleség a Hír TV-nek.

A Suhajda Szilárd küldetésének kommunikációját segítő Hóhatár – a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldalon a következőket írták:

„A legutóbbi jelzés szerint nepáli idő szerint 19.30-kor 8795 méter magasan járt, a Hillary-lépcsőnél, és felfele mozgott. Ez 50 méterre van szintben a csúcstól, de adott esetben ez akár többórás mászás is lehet. Jeladója azóta nem küldött több jelet, és ő más módon sem jelentkezett.”
Megjegyzik, a nyomkövető kihagyása nem szokatlan jelenség, a tavalyi Lhoce-mászás alkalmával két napig nem tudta senki, merre jár a hegymászó. „Abból indulunk ki, hogy attól, hogy mi nem látjuk a nyomkövetője adatait, ő még ereszkedik lefelé szépen lassan a hegyről. Hogy miért nem működik a jeladó, arról nincs információnk és találgatni sem szeretnénk” – olvasható az oldalon.
Kitértek rá, hogy felkértek két serpát, menjenek fel Suhajda Szilárd elé a 4-es táborba, hogy amikor reggel remélhetőleg oda leér, folyadékkal tudják őt várni. „Ez nem mentőakció. Párhuzamosan több ügynökséggel felvettük a kapcsolatot, hogy ki az, akire még esetleg információszerzés vagy akár segítség kapcsán számítani lehet” – áll a bejegyzésben.

A Kyocera Everest Expedíció 2023 keretében Suhajda Szilárd célja a Mount Everest 8848 méteres csúcsának elérése „tisztán”, vagyis teherhordók és mesterséges oxigén használata nélkül. Magyar állampolgárnak ez ilyen módon még nem sikerült – közölte korábban az MTI-vel az expedíció.

 

 

Van remény! Fejleményeket árult el a hegymászó Suhajda Szilárd felesége
Ha valóban emberi alakot láttak, akkor az a magyar hegymászó lehet.

Fotó: Suhajda Szilárd Facebook-oldala

Továbbra sem tudni semmit arról, hol van Suhajda Szilárd, aki szerdán kezdte meg a csúcstámadást a Mount Everestre. A magyar hegymászó azóta nem adott jelet magáról, egy ország aggódik érte.

Fotó: Suhajda Szilárd Facebook-oldala

Felesége és kisfia itthonról figyelik az eseményeket, felesége, Legindi Tímea a Hír TV-nek egy új fejleményről számolt be.

– Láttak a 4-es tábor fölött vélhetően egy emberi alakot. Nem biztos ez a hír, most a megerősítését várjuk – nyilatkozta Legindi Tímea, aki Szilárdtól továbbra sem kapott friss hírt, nem kereste a férje.

Azt is elmondta, hogy a hegymászóügynökségük az észlelés nyomán további serpákat mozgósított, akik felmennek a 4-es táborba.

Ha valóban egy emberi alakot látnak, akkor az Suhajda Szilárd lesz, mert rajta kívül nem sokan mozognak a hegyen

 





 





Ezeket olvastad már?
Dárdai fiai messzire juthatnak: mutatjuk a világ legértékesebb focista-testvéreit

Dárdai fiai messzire juthatnak: mutatjuk a világ legértékesebb focista-testvéreit

Dibusz vagy Gulácsi? „Az úgy nem megy, hogy utálom a másikat"

Dibusz vagy Gulácsi? „Az úgy nem megy, hogy utálom a másikat"

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

Se bugyi, se más: teljesen meztelenül hempereg a kanapén az érzéki álomnő

Se bugyi, se más: teljesen meztelenül hempereg a kanapén az érzéki álomnő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás