Sokkoló igazolás, Schumacher nyomdokába lépne Hamilton





Lewis Hamilton és a Mercedes egyelőre nem tudnak megegyezni a közös folytatásról. Ebben a rivális Forma–1-es csapat, a Ferrari keze is benne van, az olasz márka ugyanis szeretné vörös színbe öltöztetni a hétszeres világbajnokot.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.05.23.
Forma-1 mercedes átigazolás lewis hamilton Ferrari

Lewis Hamilton 2013-ban csatlakozott a Forma–1-ben szereplő Mercedeshez, jelenleg is az ezüstnyilasokat erősíti, 10 év alatt hat világbajnoki címet szerzett a német márkával. 2021-ben és 2022-ben azonban Max Verstappent koronázták bajnokká, a Mercedes pedig tavaly elvesztette dominanciáját, idén a Red Bull mögött az Aston Martinnal és a Ferrarival viaskodik. A hétszeres világbajnok szerződése év végén lejár, a Ferrari pedig ezt a helyzetet kihasználná.

A Ferrari Lewis Hamilton megszerzésével kacérkodik Fotó: AFP

A Daily Mail szerint a patinás olasz istálló nagyon szeretné soraiban tudni Hamiltont, akinek hajlandóak lennének kifizetni az évi 40 millió fontos (17 milliárd forint) bérezését. John Elkann, a Ferrari elnökének kifejezett kérésére érkezhet Hamilton Maranellóba. Elkann azt szeretné, hogy Hamilton náluk teljesedjen ki, és a Ferrari színeiben szerezze meg a nyolcadik világbajnoki címét, amivel megdöntené Michael Schumacher rekordját is arról nem is beszélve, hogy a német pilóta 11 évet eltöltött a patinás istállónál. A Ferrari így elmondhatná magáról, hogy a két legsikeresebb pilóta egyaránt versenyzett náluk. Vélhetően Carlos Sainzot váltaná a hétszeres világbajnok, aki így Chalres Leclerc csapattársa lenne. A kevésbé kedvező B-terv egy csereüzlet lenne, mely esetében Hamilton pirosba, Leclerc pedig ezüstszínbe öltözne.

Az átigazolási pletykáról megszólalt a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is, aki először igyekezett cáfolni a Ferrari-érdeklődést: „Kétévente megjelennek ezek a pletykák, amikor új szerződést kell aláírnunk. Ebből azonban semmi sem igaz” – nyilatkozta Toto Wolff, azt viszont őszintén bevallotta, hogy a tárgyalások nem haladnak megfelelően.

Kellemetlen, hogy két barátnak, két vértestvérnek, akik tíz éve tűzön-vízen át együtt vannak, hirtelen a pénzről kell beszélgetniük. Határozottan meg vagyok győződve arról, hogy találkoznak majd az álláspontjaink, egy milliméternyi kétség sincs bennem.

Hamilton az idei szezonban 56 pontot szerzett, amivel a világbajnokság negyedik helyén áll. A Ferrari-pilóták közül Carlos Sainz áll előkelőbb helyen, 44 pontjával az ötödik helyet foglalja el a listán.





 





Ezeket olvastad már?
Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás