Faültetés Budapesten: szabadidős parkként fog funkcionálni az atlétikai vb helyszíne





A budapesti atlétikai világbajnokság szervezése során kiemelt figyelmet kapnak azok a szempontok, amelyek szorosan követik a Nemzetközi Atlétikai Szövetség fenntarthatósági stratégiáját.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2023.05.08.
Módosítva: 2023.05.09.
Atlétika faültetés vb Budapest

Szimbolikusan mintegy 40 fát is elültettek a fenntarthatóság jegyében a pesterzsébeti  Újtelepi parkerdőben tartott sajtóeseményen csütörtökön – írja az Origo. A minierdő-telepítéssel a szervezők nem csak a fenntarthatóság és a környezetvédelem fontosságára hívták fel a figyelmet, hanem egyúttal emléket állítottak annak tiszteletére, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 40 éve, 1983-ban rendezte első szabadtéri világbajnokságát. 

fa, ültetés, atlétika
Fotó: worldathletics.org

„A világbajnokság nemcsak a kilencnapos versenyről szól, hanem arról is, hogy az esemény milyen pozitív örökséget hagy maga után. Ennek érdekében valósítjuk meg az átfogó fenntarthatósági programunkat, amely kiemelten foglalkozik az ország lakosságának megmozgatásával, a városi zöldterületek fejlesztésével, a közösségi közlekedéssel, a hulladékgazdálkodással, valamint a környezettudatossággal kapcsolatos szemléletformálással” – fogalmazott Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Az atlétikai vb társadalmi felelősségvállalásának alapvető eleme, hogy az esemény elérhető és megfizethető legyen mindenki számára.
Összehasonlítva más világeseményekkel a belépőjegyek és bérletek árai kedvezőek, amiből ráadásul további 50 százalékos kedvezményt kaphatnak a vb szurkolói klubján keresztül mindazok, akik maguk is aktívan mozognak, sportolnak.

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, amelyet augusztus 19. és 27. között rendeznek a Nemzeti Atlétikai Központban, valamint az utcai futó- és gyaloglóversenyeknek helyt adó Hősök terén. Több százezer nézőt várnak a szervezők a helyszínen, és több mint egymilliárdan követik majd az eseményeket a televízión keresztül. Az atlétikai vb helyszíne, a vadonatúj sportlétesítmény 2024-től mindenki által használható, szabadidős parkként fog funkcionálni.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás