RETRO RÁDIÓ

„Nem fogok mellébeszélni" – Dárdai Pált ünnepelték, mert nem kertelt

Állva tapsolták a magyar edzőt. Pedig előtte cipóra verték Dárdai Pál csapatát, és lassan elbúcsúzhatnak az első osztálytól.Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.05.15.
Módosítva: 2023.05.15.
dárdai pál hertha bundesliga

Habár előzetesen a palotaforradalmat, a teljes vezetőségváltást sem tartották elképzelhetetlennek, végül békében lezajlott vasárnap a Hertha BSC éves közgyűlése. A várható kiesés, a 85 millió euróra (31 milliárd forint) rúgó adóssághegy és az akár negyedosztályba való kizárás lehetősége ellenére maradt a posztján a vezérszurkolóból lett „mackófelsős” elnök, Kay Bernstein. A két nappal korábban Kölnben 5-2-re lemosott csapat magyar edzőjét, Dárdai Pált pedig állva ünnepelte a közel 1500 jelenlévő.

Dárdai nagy közönségsikert aratott őszinteségével
Dárdai nagy közönségsikert aratott őszinteségével    Fotó: herthabsc.de

A négy bő esztendő értelmetlen pénzszórása után a nagy bajban újra összezártak a Hertha-hívek.

Szenvedélyesen rajongunk a Hertháért, ezért vagyunk most itt, és ezért érdekel minket az egyesületünk jövője. A jelenlegi pillanatfelvétel talán nem néz ki a legszebben, de én reménykedem a jobb jövőben

– kezdte beszédét Dárdai, aki szokásos közvetlen őszinteségével álló vastapsra ragadtatta a közgyűlésen résztvevőket, noha nem tagadta: ha maradt is némi esélyük a bennmaradásra a Bundesliga élvonalában, ő „nem fog mellébeszélni”, már nincs a kezükben a sorsuk.

Dárdai dicsérte a Berlinben és a klubon belül tapasztalható támogatást, és a Bernstein által előrevetített takarékos vésztervről elmondta:

– Ez az út tetszik nekem – célzott Dárdai a türelem, szakértelem, összefogás jelszavakra építő főnöke mondandójára.

Ez már csak azért is nagy szó, mert emlékezhetünk: az elnökválasztáskor a rivális jelöltet támogatta a Balaton mellől küldött videójában, amit fájlalt is egyik idolja részéről a végül befutó Bernstein.

Az elnök most többek között arról beszélt, hogy az utóbbi négy évben az időközben távozott befektető, Lars Windhorst idején 250 millió eurót „égettek el” bármiféle eredmény nélkül, és ehhez hasonló őrület többé nem fordulhat elő a klubnál. Most egy új amerikai befektető 100 millió eurós (37 milliárd forint) tőkeinjekciójával próbálnak kikecmeregni a csődközeli helyzetből, és a tervek szerint csak a 2025/26-os szezonra kerülhet egyenesbe a gazdálkodás.

– Szívesen látnék most itt két-három személyt, akik felelősséget vállalnának a jelenlegi gazdasági helyzetünkért. De most nekünk kell utánuk elkanalaznunk a sz*rt mondta ezzel kapcsolatban szenvedélyesen a profirészleget vezető klubikon, Andreas „Zecke” Neuendorf, alighanem célozva ezzel többek között a nemrég menesztett Fredi Bobicra, aki sportigazgatóként rengeteg pénzből vásárolta össze a használhatatlan játékosokat.

 

Ezeket olvastad már?
Vad sztriptíz az autóban, nagy feltűnést keltett a dúskeblű üzletasszony

Vad sztriptíz az autóban, nagy feltűnést keltett a dúskeblű üzletasszony

Szoboszlait másolta, kimászott a gödörből a magyar válogatott kulcsembere

Szoboszlait másolta, kimászott a gödörből a magyar válogatott kulcsembere

Egyre nagyobb bajban a Fradi, Sztankovics tiszta vizet öntött a pohárba

Egyre nagyobb bajban a Fradi, Sztankovics tiszta vizet öntött a pohárba

„Ki tudja, mi lett volna a fiammal?" – Verrasztó Dávid telefonon hívta édesapját a tragédia után

„Ki tudja, mi lett volna a fiammal?" – Verrasztó Dávid telefonon hívta édesapját a tragédia után

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás