Kocsmában bujkált a focibíró, össze akarták verni a szurkolók





Mike Stoddart angol futballbíró azt feltételezi, hogy ő a földkerekség legszigorúbb játékvezetője, mivel karrierje 4500 meccsén könyörtelenül fegyelmezett.



Megosztás
Szerző: szs
Létrehozva: 2023.04.20.
labdarúgás játékvezető

A 69 éves, még mindig aktív angol játékvezető, Mike Stoddart 47 éves pályafutása során az általa vezetett 4500 mérkőzésén 689 játékost állított ki, 4387 focistának mutatott fel sárga lapot – írja a The Sun. A Leedsben élő bíró számtalan érdekességet jegyzett fel, mint elmondta, a legfélelmetesebb pillanata az volt, amikor a szurkolók üldözték Leedsben, mert egy vitatott késői gól miatt nem a kedvenceik lettek a bajnokok.

Kocsmapincében végezte

– Ötvenen futottak be a gyepre, szerencsére időben kapcsoltam, és elbújtam egy közeli kocsma pincéjében – idézte fel ezt az érdekességet.
Mivel a legfelsőbb osztályban is sípolt, a Manchester United híres mesterével, Alex Fergusonnal szintén akadt afférja. 1992-ben nem nyert a MU a Leeds United ellen, az emiatt szerfelett bosszús Ferguson belépett a játékvezetői öltözőbe, és epésen megjegyezte: most aztán elégedettek lesznek vele a leedsi polgárok…

Egy másik alkalommal a válogatott Alan Shearer durva jelzőket használt egy ítéletét követően, de jól nevelt férfi lévén, többször is bocsánatot kért. 

Elnézést, Shearer úr, apám vikárius, és nem tűri a káromkodást

– mondtam a válogatott játékosnak meccs közben. – Emiatt a játékos megdöbbent, és a félidőben ismét bocsánatot kért tőlem. Persze nem tudott arról, hogy apám nem lelkész, hanem orgonista volt…

1997-ben lefotózták, amint a partbíróként közreműködött és a Middlesbrough sztárjával, Fabrizio Ravanellivel vitázott egy lesállás miatt. A tüzes olasz a purparlé végén piros lapot kapott a vezetőbírótól. Mike felidézte, hogy a remek játékos egy szót sem szólt, csak bámult rá meredten.

 

Otthagyta az első felesége


Egy idényében különféle bajnoki osztályokban 205 (!) találkozón volt közreműködő. Nem csoda, hogy akkori felesége beadta a válókeresetet, mert alig látta otthon a férjét. Jelenleg boldog házasságban él a 66 éves Gill-lel, és még mindig vállal játékvezetői feladatokat annak ellenére, hogy a futballisták viselkedése egyre tűrhetetlenebb.

Addig folytatom, ameddig a térdem bírja a futást

 – jegyezte meg Stoddart.
 





 





Ezeket olvastad már?
Váratlan fordulat, Gulácsi edzője elszólta magát a kapus jövőjéről

Váratlan fordulat, Gulácsi edzője elszólta magát a kapus jövőjéről

Szoboszlai edzője mindenkit átvert; máris elbúcsúzott a tréner

Szoboszlai edzője mindenkit átvert; máris elbúcsúzott a tréner

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás