RETRO RÁDIÓ

„Sokan talán bolondnak tartanak” – Ibrahimovic 41 évesen sokkolta a közvéleményt





Március 23-án, csütörtöktől indulnak a 2023-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezői. Az egyik legnagyobb szenzációt a svéd válogatott szolgáltatja, ugyanis Zlatan Ibrahimovic 41 évesen és 170 naposan segíti majd a csapatot.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.03.22.
Módosítva: 2023.03.22.
labdarúgás válogatott zlatan ibrahimovic

Március 23-án, csütörtökön egy Kazahsztán–Szlovénia összecsapással kezdődnek meg a 2023 Európa-bajnokság selejtezőinek küzdelmei. A magyar válogatott Bulgária ellen játszik majd március 27-én, hétfőn. A legnagyobb szenzációt azonban a svéd válogatott háza táján kell keresni, Janne Andersson szövetségi kapitány ugyanis úgy döntött, behívja a csapatba Zlatan Ibrahimovicot.

Ibrahimovic 41 évesen is a világ legjobbjai ellen készülhet a svéd válogatottban – Fotó: AFP

Az AC Milan nagyszájú sztárcsatára tavaly májusban térdműtéten esett át, több mint kilenc hónapot hagyott ki, február 26-án, az Atalanta ellen tért vissza. Ibra szolgálataira Belgium és Azerbajdzsán ellen számítanak, 41 évesen és 170 naposan, majdnem egyéves kihagyás után is a világfutball elitjében kergeti a labdát. Közte és éktársa, Alexander Isak között 18 év a korkülönbség, a Newcastle támadója kis túlzással Ibrahimovic fia is lehetne. A legendás csatár nem kertelt, picit sokkolta a közvéleményt a legújabb nyilatkozatával:

„Nem jótékonyságból vagyok itt a válogatottban vagy a klubomnál, hanem azért, hogy a játékommal és a teljesítményemmel eredményekhez segítsem a csapatom” – jelentette ki a svéd klasszis. 

Ebben a korban már nem a jövőn gondolkodik egy játékos, még akkor sem, ha én vagyok a múlt, a jelen és a jövő. Tudom, nem értitek, miért is vagyok itt, és sokan talán bolondnak is tartanak ezért, de várjátok ki a végét, és megértitek, miért így csinálom a dolgokat.

A magára „Oroszlánként” hivatkozó csatár 121-szer ölthette magára a címeres mezt, ez idő alatt 62-szer zörgette meg az ellenfelek kapuját. A klubcsapatok tekintetében szintén erős repertoárral büszkélkedik, a Milanon kívül játszott az Ajax, a Juventus, az Internazionale, a Barcelona, a Paris Saint-Germain, a Manchester United és a Los Angeles Galaxy színeiben is.

Ibrahimovic szókimondó, karakán stílusát imádják a rajongók. Amerikába történő igazolásakor a kosárlabda legendája, LeBron James egy mezt küldött neki, Ibra aláírta a trikót, és visszapostázta a szupersztárnak. Máskor a Manchester United játékosaként tett merész kijelentést:

Nem akarok Manchester királya lenni, én Manchester istene leszek.

A koráról való véleményekről szintén megmondta a frankót:

Olyan vagyok, mint egy jó bor, a korral csak jobb leszek.

Múlt hét szombaton betalált az Udinese ellen az olasz bajokságban, ezzel a Serie A legidősebb gólszerzője lett 41 évesen és 166 naposan.

 





 





Ezeket olvastad már?
Benézel a lábai közé? Nyilvános helyen terpesztett a szexi röplabdás lány

Benézel a lábai közé? Nyilvános helyen terpesztett a szexi röplabdás lány

Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

Szuper hírt kapott Marco Rossi: több válogatott focistája álma válhat valóra

Szuper hírt kapott Marco Rossi: több válogatott focistája álma válhat valóra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás