Hiába a sikerek, leléphet a Real Madrid edzője





Nyolcadik alkalommal szerezte meg a klubvilágbajnoki trófeát a Real Madrid futballcsapata.



Megosztás
Szerző: SZS
Létrehozva: 2023.02.12.
Módosítva: 2023.02.12.
labdarúgás real madrid

A Real Madrid gond nélkül verte meg a fináléban 5-3-ra a szaúdi al-Hilalt 44 439 néző előtt. Különösen a második félidőben láthattunk mérnökein pontos spanyol akciókat. 

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti – Fotó: AFP

Egyoldalú finálé

A vezetést a spanyoloknak Vinícius Jr szerezte meg a 13. percben, majd egy másodikat (69. p.) is jegyzett. Valverde a 18. és 58. percben talált be a szaúdi hálóba, míg Benzema az 54. percben iratkozott fel a gólszerzők közé. Az al-Hilal Marega révén (26. p) volt szerencsés, Vietto pedig a 64. és 79. percben ért el találatot. Ez a győzelem igazán jót tett a fővárosiak idegeinek, hiszen a bajnokságban jelenleg 8 pont a Barcelonával szembeni hátrányuk. 

A világbajnok olasz edzője, a 63 éves Carlo Ancelotti madridi működésének második szakaszában is remekül teszi a dolgát: először 2013 és 2015 között dolgozott a spanyol fővárosban, majd 2021 óta ugyanott ismét jeleskedik. 

Ancelotti-tripla

Az ősz talján mester klubvilágbajnoki első helyet az AC Milannal érdemelt ki első alkalommal (2007), majd a 2014-es Real-diadal után ezúttal másodjára végzett az élen e sorozatban Benzemáékkal.

„Örvendetesen javulunk – kommentált Ancelotti. – Ez a büszke cím további lendületet ad, minden fronton küzdünk, amelyiken még harcban vagyunk. A Barcelona elleni Spanyol Kupa-negyeddöntőben ugyanúgy győzelem a cél, mint a Bajnokok Ligájában a Liverpool búcsúztatása. Ezúttal fontos játékosaink tértek vissza, mint például Karim Benzema, továbbá Éder Militao is bevethető.”

Irány a brazil kapitányi szék!

Az újabb Real-diadalt követően az ESPN Brazil azt írta, Ancelotti 2024 júniusától a brazilok szövetségi kapitányaként dolgozik tovább. Erről az olasz szakember megjegyezte:

„Azt nem tudom, hogy a brazil sajtó mit ír, de annyi bizonyos, hogy 2024 júniusáig a spanyol klub trénereként dolgozom.”

Ezt hallván a Brazil Labdarúgó Szövetség elnöke, Ednaldo Rodrigues megjegyezte: érthető, hogy Ancelotti nem fedi fel lapjait.

„A nemzetközi labdarúgásban ez így szokás, és ez így helyes – fogalmazott a sportvezető. – Ha egy szakember szerződéssel bír valamely csapatnál, a jövőjéről ne beszéljen.”


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás