RETRO RÁDIÓ

Keserű viszály, Pelé és Maradona a drogok és a szex miatt háborúztak





A huszadik század két legjobb futballistája Pelé és Diego Maradona nem volt jóban. A brazil és az argentin sztár évtizedeken át a sajtóban üzengetett egymásnak.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2022.12.31.
Pelé gyász Maradona

Két évvel az argentin Diego Maradona halála után elhunyt a brazil Pelé, a huszadik század másik kimagasló egyénisége, az egyetlen háromszoros világbajnok futballista.

Pelé a hetvenes években tanácsokkal segítette a tizenéves Maradonát, aki sokáig felnézett rá. Aztán az évek során a két játékos között feszültség támadt, egymásnak üzengettek a nemzetközi sajtóban. Maradona a visszavonulás után sokszor vállalhatatlan dolgokat állított a Fekete Gyöngyszemről, aki egy idő után nem vette komolyan az argentin sztárt - írja a Daily Star.

Maradona, Pelé
Maradona és Pelé Fotó: AFP

"Pele részt vett drogellenes kampányokban, különösen az ellen küzdött, hogy a sport megtisztuljon a doppingszerektől. Eközben Maradonáról köztudott volt, hogy tiltott szereket használt. Maradona nevetséges állításokat tett Peléről, melegnek tartotta, megkérdőjelezte a szexuális irányultságát. Pele úgy gondolta, a legjobb, ha nem válaszol Maradonának, mert akkoriban már senki nem vette komolyan az argentint." - derül ki a "Pelé: élete és kora" című könyvből.

Maradona "Én vagyok Diego" című könyvében az argentin szupersztár kíméletlen volt Pelével. Különösen azért támadta, mert szerinte Pelé nem segített a másik brazil legendán, csapattársán, Garrinchán.

"Szerettem volna látni, ahogyan ő is jelölteti magát egy szövetség elnökének, hogy megvédje a játékosok jogait, ahogyan én is tettem. Szerettem volna látni, hogy gondoskodik Garrincháról, és nem hagyja, hogy méltatlan körülmények között haljon meg. Szerettem volna látni, hogy harcol a gazdagok és a hatalmasok ellen, akik kárt okoznak a labdarúgásnak" - írta akkor Maradona.

Pelé tisztelte Maradonát, mint játékost, de később úgy érezte, a médiának nem szabadna foglalkoznia egy olyan beteg ember nyilatkozataival, aki számos problémával küzd. Pelének túl könnyű lett volna visszavágnia Maradonának, de nem tette meg. Végül kibékültek, és elcsendesedett a viszonyuk. Maradona halála előtt, 2016-ban véget vetettek viszályuknak. Pelé csípőműtétje után Maradona elmondta:

"Nagyon jó őt így látni, egészségesen, és hogy csatlakozhat hozzánk."





 





Ezeket olvastad már?
Hatalmas mellein kávézik a felnőttfilmes kebelcsoda

Hatalmas mellein kávézik a felnőttfilmes kebelcsoda

Gulácsi a magyar válogatott Eb-ellenfelének szurkol

Gulácsi a magyar válogatott Eb-ellenfelének szurkol

Itt a bizonyíték: Puskás Ferenc halhatatlan

Itt a bizonyíték: Puskás Ferenc halhatatlan

Ez nagy buli lesz, világsztárok lépnek fel az MVM Dome-ban

Ez nagy buli lesz, világsztárok lépnek fel az MVM Dome-ban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás