RETRO RÁDIÓ

Meglepetésre készül Lanzafame, ezt tervezi Magyarországon





Nem véletlenül nézte Rossi mellett a Honvéd-meccset. Korábban már többször is célzott a magyarokat érintő terveire az utóbbi évtized kiemelkedő NB I-es légiósa.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.01.
nb1 honvéd Marco Rossi davide lanzafame

A jövő szerdán már 35 éves Davide Lanzafame korábbi kispesti sikeredzője, Marco Rossi szövetségi kapitány (és állandó segítője, Cosimo Inguscio) mellett szenvedte végig a kilátástalanul futballozó Honvéd hazai égését (0-1) a tartalékos Gyirmót ellen az NB I 18. fordulójában. Egyelőre talány, hogy még labdarúgóként, esetleg már vezetőként vagy edzőként lenne-e korábbi klubja hasznára az olasz másodosztályban utolsó Vicenzával szerződést bontó csatár.

Baráth Botondéknak (jobbra) vezérként ma is nagy szükségük lenne Lanzafaméra
Fotó: MTI

Lanzafame a sérülései miatt szeptember óta nem játszott hazájában, ezért kérdés: még játszani akar vagy más posztra vágyik? Idővel akár Horváth Ferenc edző utódaként is számolhatnak vele.

Rossitól (balra) emberileg és szakmailag is sokat tanult az olasz csatár
Fotó: m4sport.hu

Az utóbbi évtized legnagyobb hatású NB I-es légiósa – a nevét szombat este is kétségbe esve skandálta a Kispest-tábor – korábban már többször is hangsúlyozta: előbb-utóbb vissza akar költözni Budapestre. Hosszú távon a magyar fővárosban telepedne le a feleségével és kislányaikkal. Itt tervez focisulit nyitni – és a Honvédhoz is szeretne visszatérni az eddigi három kispesti időszaka után egy ráadásra.

„Budapest a második otthonunkká vált. Imádtunk Pesten élni, ezért is vágyunk vissza. (…) Futballistaként már biztosan nem fordulok meg Kispesten, de ki tudja, edzőként talán igen”

– mondta szinte napra pontosan egy éve a Nemzeti Sportnak.

„A Honvéd még akkor is nagyon sokat jelent nekem, ha egyesek ezt nem így gondolják. A szurkolók szeretetéért életem végéig hálás leszek. Amit a családommal megéltünk Budapesten, többet ér minden sikernél. Ezért is vagyok biztos abban, hogy visszatérünk Magyarországra. S ki tudja, egyszer még Kispesten is felbukkanok valamilyen pozícióban, esetleg edzőként. Ha már Marco Rossi olyan jó példával szolgált” – fogalmazott ugyanerről fél évvel korábban.

Pedig a tavalyi vesszőfutás után idén is a kiesőzóna felé csúszó Honvédnak még a pályán is szüksége lenne – akár csak a meccsek hajrájában – Lanzafame rutinjára, vezérszerepére és góljaira.

Lanzafame időszakai és sikerei az NB I-ben:

1. 2013 tavasza (Honvéd): 10 meccs, 5 gól – bronzérmes; 2. 2016–18 (Honvéd): 57 meccs, 29 gól – bajnok, gólkirály; 3. 2018–19 (FTC): 30 meccs, 16 gól – bajnok, gólkirály; 4. 2019–20 (Honvéd): 23 meccs, 11 gól – Magyar Kupa-győztes; 5. ?

A csatárok közül az évek óta csak önmagát kereső 2017-es gólkirály, Eppel Márton a Diósgyőrhöz igazolt, a szélsőként erőltetett Balogh Norbert pedig Dunaszerdahelyre vagy Kazahsztánba menekülne. Közben a kiszemelt támadókról sorban maradnak le a kispestiek.

A Bozsik Aréna lelátóján terjedő legfrissebb pletykák szerint a pozsonyi Slovan szerb szélsője, Dejan Drazsics érkezését rövidesen bejelenthetik ugyan, de Holender Filiptől (Partizan), a korábbi topolyai szerb gólkirály Szilágyi Vladimiren át a Crvena Zvezda-csatár Aleksza Vukanovicsig, egy sor gólerős játékost hiába környékezett meg a Honvéd.





Ezeket olvastad már?
Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás