Lanzafame elárulta, kinek szurkol a Fradi-Juventus BL-meccsen





Most bánhatja csak igazán, hogy tavaly nem maradt a FTC-nél. Nevelőegyesületével játszik a korábbi csapata.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2020.10.13.
Bajnokok Ligája juventus FTC davide lanzafame

A Ferencváros november 4-én, a Puskás Arénában fogadja a Juventust a Bajnokok Ligája csoportkörében. A főtábla sorsolásakor talán csak az utóbbi évek legsikeresebb NB I-es légiósa, Davide Lanzafame volt szomorú. A 33 éves olasz támadó akár még játszhatna is korábbi torinói csapattársai ellen, de miután a Honvéd érintésével immár a török másodosztályban légióskodik, csak a tévében nézheti a meccset.

Lanzafame (zöldben) bajnoki címet nyert a Fradival Fotó: MTI/Kovács Tamás

Együtt játszott Buffonékkal

Lanzafame most kicsit bánhatja, hogy tavaly nyáron távozott az Üllői útról, hiszen így nem játszhat a nevelőegyesülete ellen. A szicíliai apától az észak-olasz Torinóban született Lanzafame ugyanis 9-től 24 éves koráig a Juventusban járta végig a szamárlétrát, és bár számos klubhoz kölcsönadták, óriási tehetségként számon tartva tíz tétmérkőzésen pályára léphetett a sztárklubban.

Több hajdani csapattársa (Gianluigi Buffon, Leonardo Bonucci és Giorgio Chiellini) még mindig a Zebrák kötelékébe tartozik. A Honvéd érintésével immár a török másodosztályban légióskodó támadó egy Juventus-hírekkel foglalkozó olasz portálnak nyilatkozott.

Rebrovot és Pirlót is dicséri

„Szerhij Rebrov nagyon jó edző, aki átalakította a játékosai mentalitását, és kihozza a maximumot a lehetőségekből. Tavaly az Európa-ligában kis híján továbbjutottak a csoportból, ami persze nehezebb lesz a BL-ben. Négy játékost emelnék ki: Dibusz Dénes kapust, a szlovén védőt, Miha Blazicot, az ukrán szélsőt, Olekszandr Zubkovot és a látványos húzásokra képes Tokmac Nguent”

– mondta a Fradiról Lanzafame, noha a pletykák szerint annak idején nem ettek egymás tenyeréből Rebrovval.

Az olasz csapatról szólva kiemelte, hogy az új vezetőedző, Andrea Pirlo kezdő szakember létére is sikeres lehet az új ötleteivel és a rá jellemző könnyedséggel.

„Aki focizik, tudja: Pirlo már játékosként is edző volt a pályán”

– magyarázta a hajdani játékmesterről.

Csak a tévében nézi a meccset

„Jó lett volna játszani a Juventus ellen, de a tévében mindenképpen megnézem a meccset. Fiatalon a Juvénál jártam végig a fejlődés útját, és Luigi Delnerinél az első csapatban is játszhattam. A Fradi már tapasztalt játékosként egy rövid, de intenzív szakasza volt a karrieremnek. A döntetlenben reménykedem”

– mondta Lanzafame diplomatikusan.

„Csodálatos és sikeres éveket töltöttem Magyarországon. Az ottani futball ugrásszerűen erősödik, egyike azon kevés bajnokságoknak, amelyek ezekben a nehéz időkben is stabilak gazdaságilag. Ez nagy szó”

– dicsérte a magyar foci fejlődését az FTC-vel és a Honvéddal is magyar bajnoki és gólkirályi címet nyert csatár.

 

Mérleg a Juventusban és az FTC-ben

Juventus: 10 tétmeccs (gól és gólpassz nélkül) 3x Serie A, 1x Serie B, 4x El-selejtező, 2x El-csoportmérkőzés FTC: 39 tétmeccs (19 gól, 8 gólpassz) 28xNB I, 4xMagyar Kupa, 2x El-selejtező, 5xBL-selejtező

 

Cristiano Ronaldóhoz hasonlították

A Juventusban játszik Cristiano Ronaldo, akihez fiatal korában a stílusa és tehetsége alapján hasonlították Lanzafamét az olasz lapok. „Anélkül, hogy bármi rosszat mondanék Lionel Messiről, akit a sportág történetének egyik legjobbjává teszik az adottságai, én többre tartom Cristiano Ronaldót. Nagyon szeretem a munkája, a szívóssága és a komplett tudása miatt. Sokak szerint nem ér föl Messihez, de ezt én nem osztom. A számok, az aranylabdák, a győzelmek alapján megmutatta, hogy kemény munkával lépést tud tartani Messivel” – mondta napjaink két kiemelkedő egyéniségéről Davide Lanzafame.

 





Ezeket olvastad már?
„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás