RETRO RÁDIÓ

A magyar kézilegenda állítja, éremesélyes a válogatott az Eb-n





A magyar válogatott csütörtökön Hollandia ellen kezd a Szlovákiával közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokságon.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.12.
Kovács Péter kézilabda európa-bajnokság

Jelentős magyar sikereket jósol a kézilabda Eb-n a dán Rasmus Boysen, a sportág egyik legismertebb szakírója. Boysen a közösségi oldalán azt írta, szerinte az olimpiai és világbajnoki címvédő Dánia nyeri a kontinenstornát, a második Magyarország, a harmadik a vb-ezüstérmes Svédország, a negyedik pedig a legutóbbi Eb-n győztes Spanyolország lesz. Boysen szerint a gólkirályi címet Máthé Dominik nyeri, míg a legértékesebb játékosnak (MVP) Bánhidi Bencét választják majd. A 20. század legjobb magyar férfi kézilabdázójának megválasztott Kovács Péter egyetért a dán szakíróval.

Bánhidi Bence játékán szokás szerint sok múlhat Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Hallottam róla, hogy a dánok elismert szakírója, Rasmus Boysen magyar-dán finálét vár – mondta Kovács Péter. – Bevallom, nem kizárt, hogy ez a két csapat dönti el az aranyérem sorsát január harmincadikán a csodálatos új népligeti sportarénában. Egyrészt Boysen hazabeszél, másrészt mivel ért a kézilabdához, látja, milyen erős a mi válogatottunk. Csupa klasszis, igazi csapat. És akkor még nem beszéltem a közönségről. Szóval, ha valaki le akarja győzni a mieinket, annak nagyon fel kell kötnie azt a bizonyos fehérneműt.

A 66 éves Kovács szerint mostanra olyan nemzeti csapat állt össze, amelyik bárki ellen győzelmi eséllyel lép pályára. A magyarok kiváló átlövőkkel bírnak, akiknek nincs párja Európában. A Szita, Bodó, Máthé, Ancsin négyes életveszélyes.

– A kézilabda sava-borsa az átlövésből, a távolabbról szerzett gól – fogalmazott Kovács. – Garantált, hogy az átlövőink számtalan álmatlan éjszakát okoznak majd az ellenfél kapusainak, bombáikkal az őrületbe kergetik őket. És akkor még nem ejtettem szót a világ egyik, ha nem a legjobb beállósáról, Bánhidi Bencéről. Benne, illetve a kezében simán benne vannak a fontos gólok, amelyek egészen magasra repíthetik a magyar válogatottat. És ha Lékai Máté, aki szerintem a legképzettebb hazai kézis, egy kicsit magára talál, nagy örömünk lesz az Európa-bajnokság utolsó napján.

A magyar válogatott csütörtökön Hollandiával, vasárnap 18 órától Portugáliával, majd január 18-án 18 órától Izlanddal találkozik a csoportmeccsek során a budapesti MVM Dome-ban. A középdöntőbe az első két helyezett jut.





Ezeket olvastad már?
Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

Szuper hírt kapott Marco Rossi: több válogatott focistája álma válhat valóra

Szuper hírt kapott Marco Rossi: több válogatott focistája álma válhat valóra

Örömhírrel jelentkezett a Fradi-edző Sztankovics fia

Örömhírrel jelentkezett a Fradi-edző Sztankovics fia

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás