RETRO RÁDIÓ

Ezen múlik minden, sorsdöntő meccs vár a magyar válogatottra

Sorsdöntő mérkőzés vár ma 18 órától a magyar válogatottra Izland ellen a részben hazai rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokságon.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.01.18. 13:30
magyar válogatott kézilabda

A magyar válogatott a Hollandia elleni vereséggel kezdett az Eb-n, majd drámai meccsen legyőzte a portugálokat. Ma Izland ellen a továbbjutás lesz a tét.

Máthé Dominik – Fotó: Nemzeti Sport

Máthé Dominik az eddigi legértékesebb góljának tartja azt a találatot, amellyel a magyar férfi kézilabda-válogatott 31-30-ra verte Portugáliát. A PSG játékosa öt másodperccel a vége előtt szerezte a győztes gólt.

Boldog voltam, hogy rám játszották ki a figurát, köszönet Lékai Máténak és a csapatnak, hogy bíztak bennem – mondta Máthé Dominik. – Ez a legértékesebb gólom eddig a válogatottban, reméljük, lesz még hasonló a jövőben. Nehéz ilyenkor kifejezni, hogy mit érzek. Ilyen szurkolás csak itt, Magyarországon van, tényleg nekünk vannak a legjobb szurkolóink, és boldog vagyok, hogy magyar lehetek.

Máthé elismerte, csütörtökön a hollandokkal szemben 31-28-ra elveszített találkozón nem annyira mentek neki a lövések, ezért azóta sokkal többet gyakorolta az edzéseken. Ezúttal 13 kísérletből nyolcszor volt eredményes és megválasztották a mezőny legjobbjának.

A magyar válogatott kapusa, Székely Márton elmondta, jól esik neki a szurkolók szeretete, ugyanakkor kérésként fogalmazta meg, hogy az éppen pályán lévő magyar válogatott mellett álljon ki a publikum.

– Azt a síp- és füttykoncertet szeretném hallani az ellenfelek minden támadásánál, mint az utolsó portugál akció alatt, az szenzációs volt – fogalmazott Székely. – Ilyen zajjal, ilyen nyomással nagyot tud segíteni nekünk a közönség, az ellenfelet pedig megzavarni.

A magyarok ma 18 órától találkoznak Izlanddal. A középdöntőbe a csoport első két helyezettje kerül. A magyar csapat továbbjut, ha több pontot szerez Izland ellen, mint a csoport másik mérkőzésén Hollandia Portugália ellen. Amennyiben a mieink legyőzik Izlandot, és Hollandia is nyer, akkor abban az esetben jutunk tovább, ha minimum két góllal győztünk. Ha kikapunk, akkor a magyar válogatott biztosan kiesik.

Ezeket olvastad már?
Kitálalt a volt csapattárs, így alázta meg Ronaldo

Kitálalt a volt csapattárs, így alázta meg Ronaldo

Elképesztő dolgokat mondott Csányi Sándor a magyar válogatott sztárjáról

Elképesztő dolgokat mondott Csányi Sándor a magyar válogatott sztárjáról

Leleplezték a nagy titkot, ennyibe került a Fradi hőse

Leleplezték a nagy titkot, ennyibe került a Fradi hőse

Letolt bugyi és felcsúszott felső, lesd meg a sportolónő bomba popsiját és mellét

Letolt bugyi és felcsúszott felső, lesd meg a sportolónő bomba popsiját és mellét

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás