Ezen múlik minden, sorsdöntő meccs vár a magyar válogatottra





Sorsdöntő mérkőzés vár ma 18 órától a magyar válogatottra Izland ellen a részben hazai rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokságon.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.18.
magyar válogatott kézilabda

A magyar válogatott a Hollandia elleni vereséggel kezdett az Eb-n, majd drámai meccsen legyőzte a portugálokat. Ma Izland ellen a továbbjutás lesz a tét.

Máthé Dominik – Fotó: Nemzeti Sport

Máthé Dominik az eddigi legértékesebb góljának tartja azt a találatot, amellyel a magyar férfi kézilabda-válogatott 31-30-ra verte Portugáliát. A PSG játékosa öt másodperccel a vége előtt szerezte a győztes gólt.

Boldog voltam, hogy rám játszották ki a figurát, köszönet Lékai Máténak és a csapatnak, hogy bíztak bennem – mondta Máthé Dominik. – Ez a legértékesebb gólom eddig a válogatottban, reméljük, lesz még hasonló a jövőben. Nehéz ilyenkor kifejezni, hogy mit érzek. Ilyen szurkolás csak itt, Magyarországon van, tényleg nekünk vannak a legjobb szurkolóink, és boldog vagyok, hogy magyar lehetek.

Máthé elismerte, csütörtökön a hollandokkal szemben 31-28-ra elveszített találkozón nem annyira mentek neki a lövések, ezért azóta sokkal többet gyakorolta az edzéseken. Ezúttal 13 kísérletből nyolcszor volt eredményes és megválasztották a mezőny legjobbjának.

A magyar válogatott kapusa, Székely Márton elmondta, jól esik neki a szurkolók szeretete, ugyanakkor kérésként fogalmazta meg, hogy az éppen pályán lévő magyar válogatott mellett álljon ki a publikum.

– Azt a síp- és füttykoncertet szeretném hallani az ellenfelek minden támadásánál, mint az utolsó portugál akció alatt, az szenzációs volt – fogalmazott Székely. – Ilyen zajjal, ilyen nyomással nagyot tud segíteni nekünk a közönség, az ellenfelet pedig megzavarni.

A magyarok ma 18 órától találkoznak Izlanddal. A középdöntőbe a csoport első két helyezettje kerül. A magyar csapat továbbjut, ha több pontot szerez Izland ellen, mint a csoport másik mérkőzésén Hollandia Portugália ellen. Amennyiben a mieink legyőzik Izlandot, és Hollandia is nyer, akkor abban az esetben jutunk tovább, ha minimum két góllal győztünk. Ha kikapunk, akkor a magyar válogatott biztosan kiesik.





Ezeket olvastad már?
Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás