A koronavírusnak is köszönheti új szívét Fazekas Róbert





A világbajnoki ezüstérmes atléta hosszú várakozást követően, tavaly, december 16-án kapott új szívet. Fazekas Róbert egyre erősebb, de még a kórházban tölti napjait.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.05.
Fazekas Róbert szívátültetés

A fantasztikus eredményekkel büszkélkedő sportember, a diszkoszvetés Eb-győztese szerencsésnek mondhatja magát, hiszen már rég óta várt arra a pillanatra, hogy megcsörrenjen a telefonja, és meghallja a hírt: van szív! Róbert már nagyon hosszú ideje várt, hiszen tisztában volt azzal, hogy csak egy szívátültetés segíthet rajta, ugyanis a saját motor már nem szuperált úgy, ahogyan kellett volna.

Fazekas Róbert egyre jobban érzi magát Fotó: Nemzeti Sport

Frontmentesen

A műtét óta óta mondhatni tökéletesen érzi magát, egyedül családja hiányzik neki.

– A frontokat nem érzékelem, semmilyen hatással nincsenek rám. Egyre fittebb, egyre jobb kondícióban érzem magam, remélem hamarosan már nem csak a klinika folyosóin sétálgathatok. Persze szigorú védőruházatban, steril körülmények között.

Fazekasra a koronavírus mellett amiatt is kell vigyázni, nehogy a szíve kilökődjön.

Egyelőre egyedül

Életmentő műtétje óta egyágyas szobában gyógyul, családjával csak telefonon keresztül tarthatja a kapcsolatot az atléta.

– Bár sem a feleségem, sem Réka lányom nem látogathat, de telefonon naponta többször is beszélgetünk. Nagyon jóleső érzés, hogy a kalapácsvetés korábbi kiválósága, Annus Adrián is érdeklődik hogylétem iránt. Egyelőre neki is azt tudom mondani, minimum három hétig még a klinikán kezelnek.

Segített a korona

A hivatalos szabályok szerint Fazekas nem tudhatja, ki volt a donor. De ismeretlenül is hálás annak a német férfinek, aki megmentette az életét. Megtudta, hogy egy hozzá hasonlóan nagy termetű, százkilós úrtól kapta meg az új ketyegőt.

– Viszont az számtalanszor az eszembe jut, hogy én a koronavírusnak (is) köszönhetem, hogy új szívet kaptam, ugyanis Németországban – úgy értesültem – a fertőzés miatt nem végeznek szervátültetéses műtéteket. Így, nekem is juthatott egy új „motor”.





Ezeket olvastad már?
Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Itt a lista! Ők lehetnek Budapesten az év tesitanárai

Itt a lista! Ők lehetnek Budapesten az év tesitanárai

Gyászba borult a sportvilág: mindössze 20 évesen meghalt a népszerű játékos

Gyászba borult a sportvilág: mindössze 20 évesen meghalt a népszerű játékos

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás