Marco Rossival szép jövő előtt áll a válogatott





Fő célját, a vb-re való kijutást nem sikerült teljesítenie a magyar labdarúgó-válogatottnak, ám az erősebb csapatok ellen bizonyította, hogy van remény az előrelépésre.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.17.
válogatott

Habár a pótselejtezős helyen végző Lengyelország otthonában 2-1-s győzelemmel zárta a világbajnoki selejtezősorozatot a magyar labdarúgó válogatott, a csalódást keltő negyedik helyen végzett a csoportjában, így nem jutott ki a 2022-es katari tornára. Ennek ellenére az idei évnek voltak reménykeltő pillanatai, és bízhatunk abban is, hogy Marco Rossi tovább építi a jövő csapatát, amely szép eredményekkel örvendezteti majd meg a közönséget.

Marco Rossi – Fotó: Nemzeti Sport

A selejtezők során, és az Európa-bajnokságon is nagyon jól szerepelt az erősebb válogatottak ellen a magyar csapat. A lengyelek elleni két meccsen négy pontot szereztünk, az Eb-döntős angolok otthonából ponttal távoztunk, a nyári tornán pedig remiztünk a világbajnoki címvédő franciákkal, és az eggyel korábbi világbajnok németekkel. Mindez azt mutatja, hogy Marco Rossi csapatában megvan a potenciál a jobb eredmények elérésére.

– Ha csapatként küzdünk, mint Varsóban tettük, akkor nálunk erősebb ellenfeleket is legyőzhetünk. Ha megfelelő a hozzáállásunk, a mentalitásunk, van bennünk annyi minőség, hogy kiegyenlítsük a fizikai, tudásbeli különbséget. Ezen az úton kell tovább haladnunk, de stabilabbá kell tennünk a teljesítményünket – jelentette ki Szalai Ádám csapatkapitány.

A szövetségi kapitány a San Marino és a lengyelek elleni utolsó két vb-selejtező előtt egyértelművé tette, hogy ezeken a meccseken már a jövő csapatát építi.

– Nonszensz meghívni 32, 33, 35 éves játékosokat a válogatottba. Sokkal jobb Magyarország számára, hogy esélyt adunk a fiataloknak, aztán ha megmutatják, hogy még nincsenek ezen a szinten, akkor majd változtatunk és keresünk másokat. De Kiss Tamás és Balogh Botond jelenthetik a jövőt – szögezte le Rossi a lefújás után Varsóban.

Ami a folytatást illeti, a magyar válogatottra márciusban felkészülési mérkőzések várnak, majd a nyáron a Nemzetek Ligája legmagasabb osztályában lép pályára tétmeccseken. Mivel ismét bivalyerős ellenfelek várnak ránk, az eredményesség szempontjából nem lesz nyomás a csapaton, viszont tovább lehet fejlődni és tanulni Európa legjobbjaitól.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás