Csapó Gábor: Az aranyérmet kell megcélozni a párizsi olimpián





Keszthelyi Rita és Varga Dénes bejelentette, hogy a 2024-es párizsi olimpiáig vállalják a válogatottságot. Csapó Gábor pólólegenda szerint a női és a férfi vízilabdacsapat két meghatározó egyéniségéről van szó, nem mellékes a szerepük.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.05.
tervezés

Az 1976-os montreali olimpián aranyérmet nyert dr. Csapó Gábor a Metropolnak elárulta, izgalommal várta Keszthelyi Rita és Varga Dénes döntését. A női és a férfi válogatott sztárja ugyanis sokat tehet azért, hogy mindkét csapatunk érmet szerezzen a 2024-es párizsi játékokon.

Csapó Gábor Fotó: Balogh László/Nemzeti Sport

Meghatározó klasszisok

- Kétség kívül két meghatározó egyéniségről van szó, olyanokról, akik nélkül egyik válogatottunk sem lenne elég ütőképes – mondta Csapó Dudi. – Olvastam Keszthelyi Rita nyilatkozatát, és ha jól értelmeztem, esetleg kisbabát terveznek, ami nem lehet gond a további pályafutása szemszögéből. Viszont Bíró Attila szövetségi kapitánynak be kell építenie két-három fiatal játékost a válogatottba, hiszen ez elengedhetetlen, ha a spanyolokkal, az olaszokkal, az oroszokkal, a kanadaiakkal és a hollandokkal tartani akarjuk a lépést.

Győzelmi esély

Csapó Gábor szerint a következő olimpián a női csapatnak esélye lesz arra, hogy legyőzze a toronymagas favorit, amerikai válogatottat.

- Rita irányításával, mesteri meglátásaival, pontos és erős lövéseivel akár még az Egyesült Államokra is veszélyesek lehetünk, hiszen a tokiói olimpia csoportfázisában legyőztük őket – folytatja Csapó doktor. – Az amerikaiak hegemóniája sem tart örökké, én abba is beleegyeznék, hogy Párizsban ez a két csapat jusson döntőbe, és újra verjük meg őket. Mindenesetre ezt kell célként kitűzni.

Varga maga a csoda

A világ- és Európa-bajnok Csapó úgy véli, a férfi válogatott vezéregyénisége, Varga Dénes olyat tud a vízben, amit csak nagyon kevesen.

- Varga Dumi maga a csoda a mi sportágunkban - folytatta Csapó. - Távoli bombái, ejtései, radarpontos passzai avatják azzá. De ha már a jövőről ejtünk szót, mindenképpen kell találni egy gólerős centert, aki bírja az ellenfél kapuja előtti gyűrődést.

Csapó hozzátette, furcsálja, hogy a mai magyar válogatott játékosai gyakran panaszkodnak túlterheltségre.

– Ezt azért nem értem, mert a mi időnkben a négyszer öt perces negyedekben is bírtuk a darálást. Most pedig meglátásom szerint gyakori cserével ugyanerre képesnek kellene lenniük pólósainknak - magyarázta a 71 éves pólólegenda. - Emlékszem, a múltban bizonyos Világ Kupa-küzdelmek során délelőtt és délután is mérkőzésünk volt, de ez nem jelentett nehézséget. Igaz, a maiak úgymond mikro-sérülései feladják a leckét, ha azokból túl sokat összeszednek.





Ezeket olvastad már?
„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás