Benedek Tibor tanítványaira épülhet a jövő válogatottja?





Hamarosan jelentős változásokon eshet át a tokiói olimpián bronzérmet szerzett magyar férfi vízilabda-válogatott.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.13.
Kiss Gergely

Az olimpiatörténet negyedik bronzérmét hozta haza Tokióból a magyar férfi vízilabda-válogatott. Kiss Gergely a Metropolnak elmondta, egyelőre annyi biztos, hogy több kulcsember is elbúcsúzott a válogatottól.

A férfi pólóválogatott bronzérmes lett Tokióban (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)

– Egyelőre annyit tudunk, hogy Nagy Viktor kapus búcsúzott, Hosnyánszky Norbert sem vállalja a válogatottban történő szereplést, és Varga Dénes is kijelentette, egyelőre pihen, és jobbára az FTC-ben betöltött szereplésére összpontosít – fogalmazott Kiss Gergely, aki 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is aranyérmet nyert a magyar válogatottal az olimpián. – A rutinos kulcsemberek kapcsán várjuk meg, amíg valamennyien tudatják, vállalják-e a párizsi olimpiáig vezető utat.

A magyar férfi és női válogatottban is közös volt a tokiói olimpián, hogy parádés negyeddöntővel rukkoltak elő. Aztán jött a megtorpanás, hiszen mindkét együttes elbukta az elődöntőt.

– A torna vége mindkét esetben harmadik hely, ami dicsérendő – mondta a 43 éves korábbi klasszis. – Visszatérve a férfiakra, ott már készenlétben állnak azok a 18–22 év közötti, elsősorban még Benedek Tibor által felkészített, UVSE-ben szereplő reménységek és más klubok tehetségei, akik kellő alapot kaptak a későbbi felnőtt válogatottsághoz. És sorolhatnék további, 23–25 életév körüli pólóst, aki betöltheti a jövő válogatottjának felét, mert az immár rutinos kiválóságok között számíthatunk elsősorban Manhercz Krisztiánra, Vámos Marcira, Jansik Szilárdra, Zalánki Gergőre és Vogel Soma kapusra. És gyorsan említem a sorban a világ egyik legjobbját, Varga Dumit is.

A magyar válogatott Tokióban a csoportmeccsek során és az elődöntőben is kikapott Görögországtól.

– Sajnáltam, hogy a görögök elleni elődöntő elúszott, de ezen senki se csodálkozzon, hiszen a hellászi egy kiváló kollektíva, nekünk pedig ellenük éppen nem ment - tette hozzá Kiss Gergely. - Egy-két nap alatt változhat az élsportoló, így egy-egy csapat formája is. Ezzel szembesültünk most. Gondoljunk csak bele, a szerb teniszező ász, Novak Djokovic mindent megnyert már életében, de éppen Tokió maradt ki neki, noha nem is a legacélosabb riválisokkal szembesült.





Ezeket olvastad már?
Évek óta gyötri a fájdalom: súlyos árat fizetett sikereiért a síkirálynő

Évek óta gyötri a fájdalom: súlyos árat fizetett sikereiért a síkirálynő

Letolta a bugyit csupasz szeméremdombjáról a bevállalós röpis bombázó

Letolta a bugyit csupasz szeméremdombjáról a bevállalós röpis bombázó

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás