Feleségének hálálkodik a magyar olimpiai bajnok





Tótka Sándor az olimpiai bajnoki cím után már a koppenhágai világbajnokságra készül. A 27 éves világklasszis kajakos elárulta, a sikerek miatt rendkívül hálás a feleségének.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.17.
Tótka Sándor

A Tokióban a 200 m-es sprintversenyben a mezőnynek hátát mutató, gyorsvonati sebességgel száguldó Tótka Sándor emlékezetes búcsút vett ettől a számtól, melyen a jövőben az ötkarikás játékokon már nem rendeznek viaskodást.

Tótka Sándor Tokióban aranyérmet nyert (Fotó: Nemzeti Sport)

Búcsú a sprinttől

Tótka Sándor nyerte a kajak-kenusok férfi K-1 200 méteres távjának döntőjét a tokiói olimpián.

– Jól sikerült az „istenhozzád”, mert rengeteget készültem arra, hogy a rajtnál úgy robbanjak ki, hogy a többieket megdöbbentsem – mesélte a Metropolnak Tótka Sándor, aki a jövőben a kajak kettesek között próbálkozik Nádas Bencével. – Miután az olimpián a négyesünk nem úgy szerepelt, ahogyan azt előzetesen elterveztük, megbeszéltem Bencével, hogy már a szeptember közepén, Koppenhágában soros világbajnokságon letennénk a névjegyünket.

Kényszerű pályamódosítás

Közismert, miután Kuli István, a négyes vezérevezőse egy súlyemelő edzésén megsérült, a Tokióra tervezett ötszázas magyar kvartett elemeire esett szét. Tótka Sanyi ekkortól már csak a 200-as sprinttávra összpontosított, és ezt jól tette, hiszen esélyt sem hagyott a többieknek az olimpián.

– Szegény Kuli is elesett egy olimpiától – folytatta Tótka. - Sőt, a tokiói olimpiai rajtért még szívműtéten is átesett Molnár Péter szintén elveszítette a helyét a kvartettben. Remélem, Moli nem adja fel, mert példás sportember.

Újra kézben a lapát

Tótka Sándor elárulta, örök hálával tartozik Haris Évának, és feleségének Áginak az étkezés miatt.

– Óriási köszönet jár Haris Évának, a dietetikusokat kiképező szakembernek, mert bennünket, sportolókat megtanít célravezetően étkezni – magyarázta az olimpiai bajnok. – Ezt elmondhatja több, olimpián járt vízipólósunk is. S persze a feleségem, Ági szintén műremekeket készít a konyhában, nem beszélve a nagymamámról, akinek házi tojásai és házi csirkéi nagyszerűek, olyasmit nem is kapni a városi üzletekben.





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás