RETRO RÁDIÓ

Történelmi tettre készül a magyar sztár az olimpián





Alig várják a tokiói olimpia jövő pénteki rajtját a magyar vívóválogatott tagjai. A küldöttség holnap kel útra a japán főváros felé.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.14.
szilágyi áron vívás

Boczkó Gábor sportigazgató szerint a válogatottnál mindenkinek rendben van az önbizalma. Sőt, néhányan már kicsit át is billentek, idegileg kissé kimerültek, már nagyon akarnak utazni.

Szilágyi Áron a harmadik olimpiai bajnoki címére készül Fotó: MTI

Számos éremesély

– Mindenki maximálisan elvégezte a munkát, már csak a finomhangolás van hátra – fejtette ki Boczkó Gábor. – Hivatalos elvárás nincs a csapat felé, de én úgy gondolom, hogy az a vívó, aki ilyen nehéz kvalifikációs rendszerben kijutott az olimpiára, az úgy vághat neki a versenynek, hogy minimum a legjobb nyolc közé szeretne kerülni, de inkább érmet szeretne nyerni. Ha pár dobogós helyezéssel térünk haza, az már remek eredmény lesz.

Szilágyi nagy formában van

Az egyéniben kétszeres címvédő kardozó, Szilágyi Áron kijelentette: remek állapotban érzi magát, köszönhetően annak, hogy azt a szakmai programot, amit két hónappal ezelőtt elterveztek, pontról pontra sikerült végigcsinálniuk.

– Nem hátráltatott sérülés, ennek nagyon örülök, tehát minden adott ahhoz, hogy jó formában versenyezzek. Az egyik edzésünkre lejött Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, aki súgva megkérdezte, hogy „utáljátok már egymást?”. De neki is azt mondtam, hogy egyáltalán nem. Nagyon jó a csapaton belüli hangulat, összhangban vagyunk. Három dolog doppingol nagyon. Az egyik az, hogy már átéltem, milyen a dobogó felső fokán állni, és nagyon visszavágyom. A másik, hogy én lehetek az első férfi kardvívó, aki háromszoros egyéni olimpiai bajnok. A harmadik pedig a csapat, hogy a kvartettel is megmutathatjuk, hogy mit tudunk, és Peking után újra versenyezhetünk együtt is.

Mohamed Aida hetedszer

A tőröző Mohamed Aida hetedik olimpiájára készül, de ahogy fogalmazott, ez a mostani nagyon más, mint a korábbiak.

– Részben más a szerepem, mint korábban, hiszen csapatcsere vagyok, ilyen még nem volt, erre máshogy kell készülni. Másrészt a Covid-helyzet teljesen más szituációt teremtett, mint amilyenben a korábbi szerepléseim alkalmával részem volt. Még most sem tudjuk pontosan, hogy napi szinten ez hogyan fog érinteni bennünket. Sokkal nagyobb fegyelemre, kitartásra és türelemre lesz szükségünk, mint bármikor – mondta a rutinos sportoló.





Ezeket olvastad már?
„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Széttárt lábak, pucérra vetkőzve mutatja kedvenc pózát a szemérmetlen álomnő

Széttárt lábak, pucérra vetkőzve mutatja kedvenc pózát a szemérmetlen álomnő

„Kedvencem a matematika" - Dzsudzsák Balázs is segíti a Loki gólvágóját

„Kedvencem a matematika" - Dzsudzsák Balázs is segíti a Loki gólvágóját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás