Új edzővel kezdi meg a BL-menetelést a Fradi

Verhető rivális ellen kezdi meg a nemzetközi szereplését a Ferencváros. A magyar csapat ma 18 órától a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében a koszovói Pristinát fogadja.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.06.
Bajnokok Ligája Ferencváros Prishtina

Az FTC az elmúlt két idényben egyaránt főtáblára jutott a nemzetközi porondon, 2019-ben az Európa-ligában, míg tavaly a BL-ben szerepelt. Idén tehát sorrendben a harmadik csoportkör a célja – lehetőleg a legrangosabb sorozatban, de legalább a második számú El-ben.

Tokmac és társai újra nekivágnak a BL-ben (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

Új edző

A sorozatban harmadszor magyar bajnok Fradi új vezetőedzővel vág neki a kvalifikációnak. Szerhij Rebrovot nyáron Peter Stöger váltotta a kispadon. Az osztrák trénernek a kedd esti lesz az első tétmeccse a magyar csapat kispadján, a Bajnokok Ligájában mutatkozik be. Az 55 éves szakember nehéz örökséget kapott, hiszen elődje, az ukrán Rebrov három idény alatt – az említett főtáblás szereplések mellett – három magyar bajnoki címet nyert a csapattal. Stöger edzőként kétszeres osztrák bajnok és kupagyőztes az Austria Wiennel, míg a német FC Kölnnel megnyerte a német másodosztályú bajnokságot.

Könnyű kezdés

Az első párharc a papírforma szerint nem okozhat gondot, mivel a Pristina az előselejtezőből érkezett. Az első kör megnyerése azért is kiemelten fontos, mert a vesztes az újonnan életre hívott Konferencia-liga selejtezőjébe kerül át, míg az az együttes, amely a második fordulóban búcsúzik a BL-től, már az Európa-ligában folytathatja. A harmadik számú sorozat létrejöttével és az ezzel járó átalakításnak köszönhetően, ha a BL-selejtező első körét sikerrel veszi az FTC, akkor már csak egy párharcot kell nyernie a biztos csoportkörhöz, mert az Európa-liga BL-ből kiesett bajnokokat felvonultató ágáról az alulmaradók továbbcsúsznak a Konferencia-ligába.

A Ferencvárosnak minden esélye megvan arra, hogy továbbjusson az első két fordulóból, mert kiemeltként a második körre sem kapott nehéz ellenfelet. A Pristina búcsúztatása esetén a litván Zalgiris Vilnius vagy az északír Linfield vár rá. Kudarc esetén a Konferencia-ligába átkerülve a walesi Connah's Quay Nomads és az örmény Alaskert párharcának vesztesével küzdene meg.

Játékokkal várják a szurkolókat

A mai találkozó alkalmából különböző játékokkal, nyereményekkel várják a szurkolókat a Groupama Arénában. A helyszínen lesz a Fradi Minibusz és a Fradi Kamion, utóbbiban a Fradi Múzeum kiállítását is bejárhatják a drukkerek. Ezúttal is lesz arcfestés, teqball, valamint szerencsekerék. Sőt a célba rúgást, vagyis a foot golfot is kipróbálhatják az érdeklődők. Sok nézőre számítanak, hiszen hosszú idő után a teljes Fradi-tábor a helyszínen szurkolhat.

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, első mérkőzés

Ferencváros–Pristina

Budapest, Groupama Aréna

kedd, 18 óra, tv: Duna World

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás