Ez igen: magyar focista az Eb leggyorsabb játékosa!





Elképesztő adatok: ha a magyar játékos futási sebességével egy autó közlekedne, több helyen is komoly figyelmeztetés várhatna a sofőrre!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.26.
uefa2020

Döbbenetes számokat tett közzé honlapján az UEFA: listát vezetnek arról, melyik focista milyen maximális sebességgel futott az Eb-meccsek során. Az élre pedig a magyar válogatott védője, Loic Nego került fel!

Nego ötösbe kapcsolt Fotó: AFP

A lista szerint Nego a 3 meccs során, 205 perc alatt legalább egy alkalommal 33,8 km/órás sebességgel szántotta fel a pályát. Azonban nem ő az egyetlen, aki ez a csúcssebességet érte el: az olasz válogatott játékosa, Leonardo Spinazzola is 33,8 km/órával száguldott - igaz, őt csak két meccsen vetette be a szövetségi kapitánya, így pihentebben tudott elstartolni.

A megosztott első hely mögé még olyan játékosok fértek fel Negóék nyomába, mint Kingsley Coman, Cody Gakpo, Daniel James, Andreas Christensen, Josko Gvardiol, Teemu Pukki, Marcos Llorente, Raheem Sterling és Tomas Kalas.

A magyar válogatottat tekintve a második leggyorsabb címet ketten is elnyerték, Fiola Attila és Botka Endre egyaránt 31,5 km/órás sebességgel futottak leggyorsabb pillanatukban, ezzel az 51. helyre kerültek az UEFA listáján.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás