RETRO RÁDIÓ

Hatalmas a tét, Hosszú Katinkáék az olimpiáért versenyeznek

Az utolsó lehetőségük a legjobb magyar úszóknak, hogy biztosítsák helyüket a tokiói olimpiára. Az ötkarikás kvalifikációs országos bajnokság szombatig tart.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.24.
olimpia úszó ob hosszú katinka sós csaba

Tegnap kezdődött az úszók olimpiai kvalifikációs országos bajnoksága, amelyen a tokiói ötkarikás játékok éremesélyesei is részt vesznek. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, a világcsúcstartó és világbajnok Milák Kristóf, és az ugyancsak vb-győztes Kapás Boglárka is vízbe ugrik.

Hosszú Katinka is indul az ob-n (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

Egy ország, két úszó

Egy országból minden számban két úszó indulhat az olimpián, hazánkban pedig rendre vérre menő csaták zajlanak a kvóta elérése érdekében. Sós Csaba szövetségi kapitány elmondta, változtat az eddigi válogatási elvein.

– Az én feladatom az, hogy a legerősebb magyar csapatot indítsam Tokióban – mondta a kapitány. – Ha betartanám a korábbi válogatási elvemet – amit egyébként mindig betartottam –, akkor nem a legerősebb csapatot vinném. Ez okoz nekem fejtörést.

Cseh László például hiába úszta meg az A szintet 100 és 200 pillangón, fiatalabb riválisai, Milák Kristóf, Szabó Szebasztián és Kenderesi Tamás jobb idővel rendelkeznek.

– Nem a fiataljainkkal van a gond – folytatta Sós. – Inkább az idősebb versenyzőimmel vannak ilyen jellegű problémáim, és nekik is magukkal.

Hosszú Katinka jó formában van

A riói olimpián taroló, de hamarosan 32 éves Hosszú Katinkában szinte vakon megbízik a szövetségi kapitány.

– Katinka háromszoros olimpiai bajnok, és soha nem adott semmi okot arra, hogy az ember kételkedjen benne – magyarázta Sós. – Ilyen, vagy ennél nehezebb helyzetben volt, nemcsak szakmai, magánéleti válságban is, és mindenkor jót húzott. Ő az olimpiai címvédő és világcsúcstartó két számban is, szó sincs arról, hogy a világ utolérte volna, vagy elment volna mellette. A hírek szerint nagyon keményen dolgozik, meglátjuk most, az országos bajnokságon, mire képes – én roppantmód bizakodó vagyok vele kapcsolatban.

Tokiói menetrend

A budapesti versenyeket, akárcsak a decemberi országos bajnokságon, tokiói menetrend alapján rendezik. Az esti programban kerül sor az előfutamokra, míg az elődöntőket és a döntőket másnap reggel tartják. Az ötkarikás játékokat július 23-tól augusztus 8-ig tartják.

Ezeket olvastad már?
A világ legkisebb bikinije szinte semmit sem takar a világhírű szurkolólányból

A világ legkisebb bikinije szinte semmit sem takar a világhírű szurkolólányból

Felrobban az internet, Ronaldo szerelme ultradögös fotóval üzent

Felrobban az internet, Ronaldo szerelme ultradögös fotóval üzent

„A foci helyett a hajával törődik” – csúnyán beleálltak Szoboszlai Dominikbe a vereség után

„A foci helyett a hajával törődik” – csúnyán beleálltak Szoboszlai Dominikbe a vereség után

Romániából érkezett nagyképű üzenet a Fradinak

Romániából érkezett nagyképű üzenet a Fradinak

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás