Pelé belátta, Cristiano Ronaldo ebben jobb lehet nála

Szaporán vitázott egymással Pelé és Cristiano Ronaldo. Mint ismert, előbbi kétségbe vonta a portugál nagyágyú góljainak számát, de most megbékélt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.03.19.
csatárvita

Mivel Cristiano Ronaldo (Juventus) három gólt vágott a minap a Cagliari elleni olasz bajnoki futballmeccsen, ezzel 770-re növelte hivatalos találatainak számát. Ezt most már Pelé is elismerte, azaz mérget vehetünk rá, hogy mindketten 770-nél tartanak.

Hol van még az 1283...

Igaz, a 80 éves dél-amerikai kiválóság máig emlegeti, hogy ő 1283 találatnál állt meg. Feltehető, hogy abban az adatában mindenféle olyan meccseken szerzett góljai is szerepelnek, melyeket egyedül csakis ő listáz… Például Sao Paulo Állami válogatottja mezében kilencet lőtt, no meg egyet a brazil hadsereg egyik derbijén.

Ugyanakkor egy Josef Bican nevű osztrák-cseh gólvágó egykor 821 hivatalos gólról regélt, amelyek megszületését talán ő maga sem hitte el... Mindenesetre létezik olyan statisztikus, aki szerint még Pelénél is jobb a gólmutatója.

Amúgy Ronaldo készséggel elfogadta Pelé békejobbját, és felvidult, amikor a Fekete Gyöngyszem gratulált neki. A brazil klasszis azt is kiírta közösségi oldalán, hogy élvezettel figyeli a portugál játékát, mert kedveli a stílusát.

Ronaldo azért persze odaszúrt egyet a Pelének küldött viszontválaszában:

„Meglehet, a 770 vitatéma, de higgye el, nem állok meg, 36 éves vagyok, és még sokáig folytatom a futballt, bőven túljutok a sokak által megdönthetetlennek hitt hivatalos 800 gólos rekordon…”

Jó a hangulat, miután Pelé (balra) és Ronaldo (jobbra) megegyezett a 770-ben (fotó: india.com)

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás