RETRO RÁDIÓ

Anglia lenyúlná a budapesti Eb-meccseket is, minden az oltáson múlik

Budapest helyett Anglia lehet az Eb helyszíne? Nagy-Britannia jól halad az újranyitás felé. Akár a Puskás Arénába tervezett négy mérkőzést is megrendeznék a szigetországban.Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2021.03.03.
Anglia Boris Johnson koronavírus Puskás Aréna foci-eb

Elhappolnák az angolok a koronavírus-járvány miatt idén nyárra halasztott labdarúgó-Eb (június 11.–július 11.) rendezését, amelynek a tervek szerint tucatnyi európai város – köztük Budapest – lenne a házigazdája.

A Puskás Aréna négy Eb-meccsét is vinnék az angolok (Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport)

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint hazájában olyan jól haladnak a koronavírus-járvány megfékezése felé, hogy ideje „hazahozni a labdarúgást”. A 2030-as világbajnokság pályázata előtt Anglia beugróként biztonságosan megrendezné az egész idei Európa-bajnokságot is.

Anglia vinné a budapesti Eb-meccseket is

A kormányfő a Sun című napilapnak adott nyilatkozatában kifejtette: a védőoltások terén sokkal jobban állnak a kontinens országainál, ezért szívesen rendeznének meg a tervezettnél több, akár mind az 51 Eb-meccset.

Jelen állás szerint társrendezőként az angol válogatott három csoportmérkőzését, aztán egy nyolcaddöntőt, majd az elődöntőket és a döntőt játszanák a londoni Wembley-stadionban. A budapesti Puskás Aréna három csoportmeccs (június 15-én a magyar–portugál, 19-én a magyar–francia, 23-án pedig a portugál–francia találkozó), és egy nyolcaddöntő otthona lenne.

Jól haladnak az oltásokkal

„Minden más mérkőzésre, amelyeket meg kell rendezni, határozottan készen állunk”

idézte Boris Johnsont a szigetországi bulvárújság.

A brit kormány a minap ismertette a gazdaság és a társadalmi élet újraindítására kidolgozott tervet. Már több mint 20 millióan megkapták legalább az első oltást. Ha továbbra is minden jól megy, június közepéig feloldhatják a korlátozásokat. Az angol futballszurkolók is abban bíznak, hogy rövidesen visszatérhetnek a stadionokba.

Áprilisban dönt az UEFA

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) legutóbb arról biztosította az Eb-rendezésre készülő 12 várost és a szurkolókat, hogy szándéka szerint kitart az eredeti tervek mellett. A bizonytalan koronavírus-helyzet miatt ugyanakkor különböző vészforgatókönyvek készülnek. Ezek egyike lehet, hogy mégis egy helyen rendezzék az egész tornát.

Az áprilisra ígért végleges UEFA-döntésig változhat a helyszínek és a lelátókra engedett nézők száma.

Ezeket olvastad már?
Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás