RETRO RÁDIÓ

Kiesési rangadók Budapesten, menekül az Újpest, a Honvéd és a Budafok





Három fővárosi klub küzd a bennmaradásért. Idei második győzelmére készül az Újpest, de lendületben maradna a Diósgyőr is. Ki-ki meccs a Honvéd és a Budafok között.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2021.02.12.
nb1 diósgyőr honvéd Budafok Újpest

Ötből három fővárosi klub a bennmaradásért vív idegtépő harcot a labdarúgó NB I-ben. A szezon kétharmadához közelítve az utolsó négy helyezettből kettő-kettő egymás ellen játszik Újpesten és a Hungária körúton: ezek kiesési rangadók Budapesten a javából. Ilyenkor duplán számít minden, hiszen a győzelem egyben a közvetlen rivális vereségét is jelenti.

Győzelemmel melegítettek

A 21. forduló pénteki nyitányán a kilencedik Újpest az utolsó (12.) Diósgyőrt fogadja. Mindkét csapat az előző hétvégén tért magához három-három nyeretlen mérkőzés után. A lila-fehérek az MTK 3-1-es idegenbeli legyőzésével, a vendégek a Kisvárda elleni 2-0-val hangoltak a bajnokságban.

Az újpesti Simon Krisztián az MTK elleni bombagólja után a Diósgyőr ellen is betalálna (Fotó: MTI)

„Nagyon sok kritika érte a srácokat, a játékukat és a közvélemény is elég ellenséges volt a velük szemben. Azt hiszem ma kiváló választ adtak a fiúk minderre”

– utalt arra Michael Oenning, az Újpest német vezetőedzője, hogy az idei első siker nagy megkönnyebbülést jelentett a játékosainak. Ezt jelzi, hogy a lilák hétközben a Magyar Kupában is továbbjutottak, legyőzve a Szolnokot és a zuhogó eső, szétázott pálya jelentette nehéz körülményeket is.

Ki-ki meccs a bennmaradó helyért

Az előző fordulóban szintén győzelmet arató Diósgyőr ellenben még nem lélegezhet föl, hiszen egy újpesti sikerrel is csak fölzárkózna az előtte lévő csapatokra. Éppen ezt kerülné el a Budapest Honvéd és a Budafok – a kispestiek „albérletében”, az MTK stadionjában.

„Jelenleg az a legfontosabb, hogy a bajnokságban elérjük a célunkat, jó lenne minél előrébb lépni és eltávolodni a kiesést jelentő helyektől”

– idézte Pisont István Honvéd-edzőt a klub honlapja.

A budafokiak szombati győzelmük esetén megelőznék és kieső helyre löknék vissza vendéglátóikat. Mindkét csapat sikeres kupameccset tudhat maga mögött: a kispestiek 3-1-re nyertek a III. Kerület otthonában, míg a Budafok 11-0-ra kiütötte a Dunavarsányt.

Pintér állíthatja meg a Fradit

A kiesőzónától távoli budapesti csapatok vasárnap játszanak. Az MTK Székesfehérváron taszíthatja még mélyebb gödörbe a harmadik helyre visszacsúszott Vidit, a címvédő, éllovas Ferencváros pedig két győztes rangadó – 4-0 Újpesten, majd 2-0 a fehérváriak ellen – után Mezőkövesdre utazik.

Ott a Fradi korábbi játékosa, majd bajnok és kupagyőztes edzője, Pintér Attila vezette csapat legyőzése kemény dió lehet: a matyóföldiek utóbbi öt hazai mérkőzésüket sorozatban megnyerték, és a december 5. óta tartó veretlenségi sorozatuk a leghosszabb az NB I mezőnyében.

NB I, 21. forduló

Péntek

20.00: Újpest–Diósgyőr (Budapest, Szusza Ferenc Stadion)

Szombat

14.45: PAFC–Paks (Felcsút, Pancho Aréna)

17.00: Kisvárda–ZTE (Kisvárdai Várkerti Stadion)

19.30: Honvéd–Budafok (Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion)

Vasárnap

14.30: Mezőkövesd–FTC (Mezőkövesdi Városi Stadion)

17.00: Fehérvár–MTK (Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó)

(A mérkőzéseket az M4 Sport közvetíti)

 





Ezeket olvastad már?
„Rémálom lenne” – Schäfer András a legrosszabbtól tart

„Rémálom lenne” – Schäfer András a legrosszabbtól tart

Hajrá, magyarok! Országjárás indul a jövő sportsikereiért

Hajrá, magyarok! Országjárás indul a jövő sportsikereiért

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

Xavinak brutális rangadón kell feledtetnie a szánalmas hisztijét

Xavinak brutális rangadón kell feledtetnie a szánalmas hisztijét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás