Így még sosem láttad a Puskás Arénát, napokig dolgoztak rajta





Nem csak Gulácsi Péter és Willi Orbán érezheti otthon magát a budapesti BL-rangadón. Kívül-belül átöltöztették a Puskás Arénát.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2021.02.16.
Bajnokok Ligája

Bárhogy is végződik kedd este (21.00, tv: M4 Sport) az RB Leipzig és a Liverpool budapesti BL-nyolcaddöntője, a lipcsei futballcsapat budapesti „albérletén” nem múlhat semmi. A Puskás Aréna a lehető leginkább hazai pálya lesz Gulácsi Péternek és csapatának.

Az „albérlő” lipcsei klub színeiben pompázik a Puskás Aréna (Fotó: Instagram/dierotenbullen)

A németországi beutazási korlátozások miatt Lipcse helyett fővárosunkban fogadja az RB Leipzig a Liverpool sztárcsapatát. A szervezők mindent elkövettek, hogy a Puskás Aréna ne csak a németek két magyar válogatott légiósa számára legyen otthonos.

Idegenben is hazai pálya a Puskás Aréna

„Nekünk Petivel olyan, mintha hazai pályán játszanánk. (...) Gyönyörű stadion, gyönyörű város, ha már el kellett menni Lipcséből, a legjobb helyen kötöttünk ki”

– mondta a Nemzeti Sportnak Willi Orbán, aki Gulácsival (és a sérülés miatt Lipcsében maradt Szoboszlai Dominikkel) együtt több nagy csatát megvívott már új nemzeti stadionunkban.

A koronavírus-helyzet miatt kényszerből választott helyszín azonban nem csak nekik tűnhetett hazai környezetnek.

Piros-fehérben pompázik a stadion

A tavalyi BL-elődöntős Bundesliga-csapat hétfő délután érkezett Budapestre, hogy itt fogadja a sorozat 2019-es győztesét. A lipcseieket a klub színeiben, piros-fehérben fénylő stadion várta, sőt a hangszórókból is a megszokott dalaik szólnak.

Ráadásul nem csak kívül, belül is szinte minden az RB Leipzig otthonát idézte. Ezért a magyar vendéglátók mellett a német klub stábja is sokat tett.

Az UEFA-szabályokban a zárt kapus mérkőzésekre is előírt hazai hangosbemondó (egyben neves zenész, DJ), Tim Thoelke több munkatársával már vasárnap Budapestre utazott.

13 órát buszozott a német stáb

Menetrend szerinti repülőjárat híján 13 órán át buszoztak, hogy mire másnap a csapat is Budapestre ér, már otthonos körülmények várják Gulácsiékat.

„Szigorú szabályok fogadtak itt: mindenhol kötelező a maszk, és általános kijárási tilalom van érvényben este nyolc után. Ennek ellenére nagyon büszke vagyok, hogy itt lehetek”

– írta közösségi oldalán Thoelke, nyilván élete legtávolabbi „hazai” munkája előtt.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Tim Thoelke (@tim_thoelke) által megosztott bejegyzés

Hétfő este a Puskás Arénában vezényelt tréninget Julian Nagelsmann vezetőedző. Ekkor már az öltözőket és a folyosókat a Lipcsében megszokott, győzelmek után készített óriási képek díszítették. Sőt, az RB Leipzig kabalafigurája, Bulli bika sem hiányozhatott.





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás