Kiütötte, és kieső helyre küldte az Újpestet a Fradi





A címvédő és éllovas Ferencváros magabiztosan, 4-0-ra nyert Újpesten a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szerdai játéknapján. A vesztes házigazdák kieső helyre kerültek a tabellán.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.03.
rangadó

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Újpest FC-Ferencvárosi TC 0-4 (0-1)

------------------------------------

Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Iványi

gólszerzők: Isael (24.), Tallo (47. - öngól), Uzuni (76.), Vécsei (90.)

sárga lap: Kutrumpisz (5.), Tallo (25.), Kastrati (80.)

Újpest:

-------

Banai - Pauljevic (Kastrati, 71.), Kutrumpisz, Baosic, Antonov (Katona, 89.) - Simon (Mucsányi, 62.), Csongvai, Mitrovic (Szakály P., 62.), Onovo, Stieber Z. (Beridze, 62.) - Tallo

Ferencváros:

------------

Dibusz - Wingo (Lovrencsics, 74.), Blazic, Botka, Heister (Civic, 80.) - Haratin, Somália (Vécsei, 80.) - Isael (Boli, 74.), Nguen, Uzuni - Baturina (Sigér, 64.)

Az első félidőben a Ferencváros - Isael révén a 24. percben - egyetlen veszélyes akcióját gólra tudta váltani. A fennmaradó időben viszont önmagához képest lassabb tempó mellett rengeteg átadási hibát követett el a vendégcsapat, amely így támadni és veszélyeztetni sem tudott. Az Újpest jól megszervezte a védekezését, igyekezett nem területet adni ellenfelének. Ez viszont a 15. perc után erőteljesen kihatott a támadójátékára, amely onnantól teljesen erőtlenné vált.

Tallo öngóljával kezdődött a második felvonás - az újpesti center szöglet után a rövidről csúsztatott saját kapujába, senkitől sem zavartatva -, az ettől megzavarodott házigazdák csak percek múlva tértek magukhoz. Utána viszont támadásba lendültek, ám a védekezéssel és az eredmény tartásával megelégedő Ferencvárostól kis erőbedobás is elég volt, hogy hatástalanítsa a hazai akciókat, mielőtt azok veszélyessé váltak volna. A 76. percben Uzuni biztosította be a vendégek sikerét, akik onnantól fölényben játszottak a hitehagyott hazaiakkal szemben. A végeredményt Vécsei megpattanó lövéssel állította be a 90. percben.

A decemberben szerződtetett Michael Oenning vezetőedzővel továbbra sem gyűjtött pontot az Újpest, ráadásul három találkozón két szerzett góllal szemben tizenkettőt kapott. A lilák 2014 szeptembere óta nem tudják legyőzni otthon a Ferencvárost, amely azóta vendégként három döntetlen mellett negyedszer kerekedett föléjük. Az Újpest sorozatban hatodszor kapott ki a zöld-fehérektől, és egymást követő ötödik mérkőzésen maradt gólképtelen ellenük. Az FTC a bajnoki idényben tizedik idegenbeli fellépésén három döntetlen mellett hetedszer győzött.





Ezeket olvastad már?
Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Pucérra vetkőzve mutatta meg bájait Neymar kebelcsoda exe

Pucérra vetkőzve mutatta meg bájait Neymar kebelcsoda exe

Szuper hír Szoboszlai Dominiknak, üzent a fradisták kedvence

Szuper hír Szoboszlai Dominiknak, üzent a fradisták kedvence

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás