Ez kemény lesz, Dárdai a Bayern München ellen javítana





A Frankfurt elleni vereség után a Bayern München ellen próbál javítani Dárdai Pál együttese, a Hertha.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.05.
hertha dárdai pál

Nincs könnyű helyzetben a Hertha, amely ma este a címvédő Bayern Münchent fogadja Berlinben. A bajorok vezetik a tabellát, Dárdai Pál együttese a 15. helyen áll.

Dárdai Pál együttese a Bayern Münchennel találkozik Fotó: Getty Images

Kilenc meccs, egy győzelem

Dárdai Pál a Hertha edzőjeként először 2015 áprilisában találkozott a Bayern Münchennel, és 1-0-ra kikaptak. Az azt követő három meccsükön a berliniek gólt sem szereztek a bajor sztárcsapat ellen. Négy sikertelen kisérlet után a magyar tréner először 2017 februárjában állt fel úgy a kispadról, hogy csapata pontot lopott a Bayern Münchentől (1-1). Aztán 2018. szeptember 28-án az első siker is összejött, a Hertha 2-0-ra verte a bajorokat. Akkor a Hertha, Dárdai vezetésével a második helyen állt a Bundesliga tabelláján. A magyar tréner 2015 áprilisa és 2019 februárja között kilenc meccsen vezette a Herthát a Bayern ellen, és csak egyszer tudta legyőzni.

Pocsék forma

A Hertha az utóbbi öt bajnoki meccsén négyszer kikapott, egyszer döntetlenre végzett, és mindössze két gólt szerzett. Egy hete Dárdai Pál vezetésével hiába vezetett 1-0-ra Frankfurtban, végül 3-1-re kikapott.

- A vezetés megszerzése után nem voltunk elég tapasztaltak ahhoz, hogy ezt kezelni tudjuk idegenben. Egyébként minden rendben van, leszámítva a végeredményt – idézte a Kicker Dárdai Pált a frankfurti kudarcot követően. A magyar edző hozzátette a második félidőben látottak jobban tetszettek neki.

Erősített a Hertha

A frankfurti vereség óta a Hertha két játékossal erősítette meg a keretét. Érkezett a 31 éves világbajnok klasszis, Sami Khedira, és kölcsönvették a szerb válogatott Nemanja Radonjicot az Olympique Marseille-től.

- Khedira személyében egy olyan topjátékost kapunk, aki az elmúlt években európai élcsapatokban szerepelt, és sokat segíthet nekünk a Bajnokok Ligájában, a Serie A-ban, a La Ligában és a válogatottban szerzett tapasztalataival - jelentette ki hétfőn Arne Friedrich, a berliniek sportigazgatója.

Bundesliga, 20. forduló

Hertha-Bayern München

péntek, 20.30, tv: Sport1

 





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás