Történelmi siker, újabb magyar éremesély az olimpián





Olyan játékkal kvalifikálta magát a magyar női vízilabda-válogatott a tokiói olimpiára, hogy azonnal az éremesélyesek közé került.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.25.
vízilabda

A magyar női vízilabda-válogatott ott lesz a tokiói olimpián! Bíró Attila szövetségi kapitány együttese a trieszti selejtezőtorna elődöntőjében 13-10-re nyert a házigazda olaszok ellen, ezzel kivívta részvételét az ötkarikás játékokon.

Keszthelyi Rita (jobbra) remekelt a trieszti tornán Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Keszthelyi szenzációs volt

Az olaszok elleni találkozó legjobbja Keszthelyi Rita volt, aki hat góllal segítette a magyar válogatottat a győzelemhez. A 29 éves pólós klasszis teljesítményt nyújtott, újfent igazolta, hogy nem véletlenül jegyzik őt a világ legjobbjai között. Az UVSE sztárját nyolcszor választották az év legjobb magyar vízilabdázójának, a válogatottal Európa-bajnoki címet nyert, és bronzérmet szerzett.

- Ez a csapat győzelme, fantasztikus érzés volt részt venni ebben - mondta a vlv.hu-nak Keszhelyi. - Nagyon szépen köszönöm ezt a munkát a lányoknak, ezt a teljesítményt! Büszkék lehetünk rá, hiszen az olaszokat Olaszországban, egy olimpiai kvalifikációs tornán nem hiszem, hogy nagyon sokan meg tudták volna verni.

Sporttörténelmi siker

Bíró Attila szerint a magyar lányok végig hittek magukban, magabiztosan játszottak az olaszok ellen.

- Sporttörténelmi eredményt értünk el, mert olyan még nem történt, hogy olimpiai selejtezőn legyőzzük a házigazdát - mondta Bíró Attila. - A lányok végig hittek magukban, és bennünk, hogy jó munkát végeztünk. A csapat egyetlen pillanatig sem ingott meg, és bejött a taktikánk, megleptük az olaszokat azzal, hogy azonnal nekik estünk.

A magyar válogatott tegnap este, lapzártánk után, a tornagyőzelemért a hollandokkal játszott, de ennek a meccsnek már nem volt igazi tétje, hiszen mindkét csapat kvalifikálta magát az olimpiára.

Megkapták a tokiói beszállókártyát Fotó: FINA

Megvan a tokiói jegy

A találkozót követően a helyi szervezők egy jelképes tokiói járatra szóló óriási beszálló kártyát is átnyújtottak a magyar csapatnak. Bíró Attila csapata a trieszti teljesítményével éremesélyessé lépett elő a tokiói olimpián. A szakértők szerint a mostani teljesítményünk bárki ellen elég lehet a döntőbe jutásra az ötkarikás játékokon. Ez pedig azt jelenti, hogy a magyar női vízilabda-válogatottnak jó esélye lesz arra, hogy megszerezze története első olimpiai érmét.





Ezeket olvastad már?
Szoboszlai üvöltött: "Szálljatok le rólam!" – Kitálalt a Liverpool magyar válogatott sztárja

Szoboszlai üvöltött: "Szálljatok le rólam!" – Kitálalt a Liverpool magyar válogatott sztárja

„Még több kell” – Kitálalt a Fradi edzője Lisztes Krisztiánról

„Még több kell” – Kitálalt a Fradi edzője Lisztes Krisztiánról

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás