RETRO RÁDIÓ

Magyar vb-rekordot dönthet a kézilabda-válogatott

A hétfői spanyolok elleni meccs eredményétől függetlenül a magyar férfi kézilabda-válogatott bejutott a negyeddöntőbe az egyiptomi világbajnokságon. Mégis tartogat tétet a hétfői meccs.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.25.
rekord kézilabda világbajnokság

A magyar csapat hétfőn 18 órától az Európa-bajnok Spanyolország ellen zárja a középdöntőt. Már mindkét válogatott bejutott a negyeddöntőbe.

Megérdemelt siker, a negyeddöntőben folytatja a magyar válogatott Fotó Kovács Anikó/MKSZ

Vb-rekordot dönthetünk

A magyar válogatott sorrendben a Zöld-foki-szigeteket, Uruguayt, Németországot, Brazíliát és Lengyelországot győzte le a vb-n. Csapatunk korábban csak egyszer, 1986-ban kezdte öt győzelemmel a világbajnokságot, amelyet akkor ezüstéremmel zárt. Ez azt jelenti, hogy a ma esti, spanyolok elleni találkozón megdöntheti a magyar vb-rekordot Gulyás István együttese, hiszen sorrendben hat vb-meccset egyszer sem nyertünk meg.

- Már a következő, a spanyolok elleni meccsre összpontosítunk - mondta Gulyás. - Ők is bejutottak a negyeddöntőbe, egyelőre ennél a mérkőzésnél tovább nem tekintünk.

Lékai büszke a csapatra

A lengyelek elleni 30-26-ra megnyert mérkőzés legjobbjának megválasztott, nyolc gólt szerző Lékai Máté elmondta, kemény mérkőzést játszottak, de erre is számítottak.

- A lengyelek fizikálisan nagyon jók, erősek, de a védekezésünk összeállt az első félidőben, sikerült gyors lerohanásgólokat lőni és így előnybe kerültünk – fogalmazott Lékai. - A hét a hat elleni játékkal bajlódtunk, nem találtuk az ellenszert, de támadásban tartottuk a megbeszélt taktikát és nyertünk. Büszke vagyok a csapatra!

Szerdán játszunk a negyeddöntőben

A magyar együttes a szerdai negyeddöntőben a hatszoros világbajnok Franciaországgal, az előző két vb-n ezüstérmes Norvégiával vagy Portugáliával találkozik. Egyik ellenfél lenne könnyű falat. A franciákat és a norvégokat egyértelműen a magyar válogatott fölé rangsorolják, míg a portugálok tavaly legyőztek minket az Eb-n. Azonban a magyar csapat mostani teljesítménye rendkívül biztató, védekezésben és támadásban is kimagasló, képes lehet arra, hogy meglepetést okozzon a negyedöntőben.

Kézilabda világbajnokság, középdöntő

Magyarország-Spanyolország

ma, 18 óra, tv: M4 Sport

 

Ezeket olvastad már?
"Így nem juthattunk tovább" - emelt fővel búcsúzott a Fradi Európától

"Így nem juthattunk tovább" - emelt fővel búcsúzott a Fradi Európától

Olvad a jég, újra pályán a kebelcsoda hokis lány – Videó

Olvad a jég, újra pályán a kebelcsoda hokis lány – Videó

Ebből háború lesz, Szoboszlaiék vesztésre állnak

Ebből háború lesz, Szoboszlaiék vesztésre állnak

Már hajnalban eljött a pokol Budapesten: ezt művelték a fradisták – Videó

Már hajnalban eljött a pokol Budapesten: ezt művelték a fradisták – Videó

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás