Magyar szeli át elsőként SUP-on az Atlanti-óceánt





Rakonczay Gábor megkezdte hetedik transzatlanti expedícióját a Kanári-szigeteki Gran Canariáról, ennek keretében a világon elsőként egy saját maga által tervezett és épített, kabin nélküli SUP-on evezi majd át az Atlanti-óceánt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.10.
kihívás

Az egyedi tervezésű Stand Up Paddle-jének technikai felkészítését, és az expedíció során szükséges felszerelések beszerzését is el kellett végezni. A fordulatos időjárásnak köszönhetően az indulás pedig tolódott néhány napot az eredeti elképzelésektől, így Gábornak nyugodt körülmények között volt ideje az útra 100 százalékig ráhangolódni, mind testileg, mind lelkileg, mind fizikálisan - így végül január 10-én indult el a várhatóan 60-65 napig tartó transzatlanti útra. Az 5200 kilométeres távot ezúttal is egyedül készül megtenni: az első 1000-1500 kilométert délnyugat felé, onnan pedig Antigua irányába fordul. Saját tervezésű és építésű SUP-ján, amely mindössze 5 méter hosszú és másfél méter széles, kizárólag a legszükségesebb eszközök férnek el – ez többek között azt is jelenti, hogy Rakonczay az egész utat a szabad ég alatt tölti.

Fotó:influencemedia

Támogatás és kapcsolattartás

Az extrémsportoló aktuális pozícióját többek között AIS és GPS-nyomkövető is jelzi majd; ez utóbbiból három is lesz a SUP-ban, amelyek különböző gyakorisággal küldenek nyilvánosan fogható jeleket. Ennek köszönhetően bárki figyelemmel kísérheti a bő két hónapos út menetét. A sportoló két műholdas telefont is magával visz, melyek közül az egyik wifi-hálózatot is biztosít számára. Minden bizonnyal érdemes lesz tehát Facebook-oldalán is figyelnünk a bejelentkezéseket, ahol egyébként a napokban árulta el, hogy majdnem napra pontosan 14 éve, január 9-én indult neki a Gran Canaria és Antigua közti 51 napos páros evezésének. „Most ugyanitt vagyok, ismét egy saját építésű járgánnyal, és ismét olyat akarok tenni, amit más még nem tett.” – fogalmaz bejegyzésében.

Fotó:influencemedia

A fiatalok oktatásáért és az egészségmegőrzésért is évek óta tesz

Rakonczay Gábor és a WHC Csoport három éve működik együtt azzal a közösen megfogalmazott céllal, hogy elősegítsék fiatalok karriercélú támogatását és minőségi oktatását. Rakonczay az elmúlt években több ezer magyar diáknak tartott a céljaik elérését segítő előadásokat, erőt és motivációt adva nekik, hogy kitartással dolgozzanak az álmaikért. Az oktatás mellett a másik kulcsfontosságú értékként az egészségmegőrzést fogalmazták meg, így a 39 éves extrémsportoló a WHC-vel karöltve az egészségügyi alapképzések népszerűsítését is zászlajára tűzte. Jelenleg hat olyan, az ország észak-keleti régiójában található oktatási intézménnyel állnak kapcsolatban, ahol középfokú egészségügyi és/vagy szociális szakképzés folyik.





Ezeket olvastad már?
"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás