Magyar rangadó a Bundesligában: összecsapnak válogatott légiósaink





Szalai Ádám nehéz helyzetbe került csapata Gulácsi Péter és Willi Orbán ellen küzd a feltámadásért.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2021.01.22.
idegenlégió

Magyar szempontból rendkívül fontos mérkőzést rendeznek szombaton a német labdarúgó Bundesligában, a „visszavágókör” kezdetét jelentő 18. fordulóban. Szalai Ádám csapata, a Mainz a három válogatottbeli társát foglalkoztató RB Leipziget fogadja (szombat, 15.30, tv: Sport 2). Négyük közül Szoboszlai Dominik a sérülése miatt egyelőre nem mutatkozhat be a német bajnokságban.

Fotó: AFP

A többiek jó eséllyel pályára lépnek, Gulácsi Péter például kirobbanthatatlan a lipcseiek kapujából.

Szalainak küzdenie kell a helyéért

Szalai Ádám immár több mint tizenegy éve (2010. január 16-án) mutatkozott be a Bundesligában. Azóta újra a Mainz játékosa – közben megjárta a Schalkét, a Hoffenheimet és a Hannovert is –, és mint mindenhol, most is keményen meg kell küzdenie a helyéért.

Szalai (középen) az utóbbi hetekben csereként újra játszott (Fotó: Facebook)

A nyári Európa-bajnokságig csúcsformába akar kerülni. Nem kizárt, hogy ezért rövidesen a klubváltás mellett dönt, de már Mainzban sem reménytelen a helyzete. Új edzője, Bo Svensson a csapattársa volt, és jól ismeri az erényeit a régi-új sportigazgató és menedzser is. A visszatérésük óta Szalai csereként egyre több játékperchez jutott, a korábbi teljes mellőzés után az utóbbi négy meccsen már mindig becserélték.

Erősödik a lipcsei magyar tengely

A tavalyi Bajnokok Ligája-elődöntős RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter ellenben egy percet sem hagyott ki a szezon most véget ért első felében. Végigjátszotta csapata mind a 25 tétmérkőzését.

„Timo Werner és Patrik Schick távozásával nyáron ötven gólt vesztettünk, a pótlásuk időbe telik. Mégis versenyben vagyunk a BL-ben, a bajnokságban és a kupában, sőt jók a kilátásaink” – értékelt a féltávnál Gulácsi.

A térdsérülése után egy évvel Willi Orbán is visszabirkózta magát a kezdőcsapatba. December elejétől szinte kirobbanthatatlan a védelemből. A magyar tengelyből tehát már csak a Salzburgból érkezett Szoboszlai Dominik februári fel- és beépülésére kell várnunk.

Sallaiék a kupaindulásért hajtanak

Az ötödik magyar válogatott Bundesliga-légiós, Sallai Roland csapata, a Freiburg otthonába a Stuttgart látogat szombaton. Mindkét középcsapat azért harcol, hogy a szezon végén indulási jogot szerezzen az Európa-ligában vagy az újonnan induló Európa Konferencia Ligában.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Roland Sallai (@rolandsallai) által megosztott bejegyzés

A freiburgiak új klubrekordot jelentő – öt meccset számláló – győzelmi sorozatának egy hete véget vetett ugyan a Bayern München, de Sallaiék formája biztató a folytatásra. A 23 éves magyar szélső egyre inkább bizonyít a német bajnokságban: szezonbeli 16 meccsén 5 gól és 4 gólpassz a mérlege, legutóbb szerdán bevette az Eintracht Frankfurt kapuját is.





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás