Csak akkor mehetünk meccsre a jövő évi Eb-n, ha...





Könnyen lehet, hogy a jegy mellett oltási igazolást is fel kell majd mutatni. Az UEFA még nem döntött az ügyben.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2020.12.18.
uefa 2020

Egyelőre csak körvonalazódik, mikor és milyen vakcinával védekezhetünk a koronavírus-járvány terjedése ellen. A közeljövőben érkező vakcinák hatásán, az előttünk álló hónapok tapasztalatain múlhat, hogy a jövő nyárra halasztott nagy sporteseményekre – így a részben budapesti labdarúgó Európa-bajnokságon is – bemehetnek-e nézők. Ha igen, kérdés, milyen biztonsági előírások betartásával. Ezek az ősszel már megismert korlátozásoktól (például a szokásos létszám töredékének beengedése, a távolságtartás) addig terjedhetnek, hogy csak a beoltott drukkerek mehetnek be a stadionokba.

Fotó: Getty Images

Az orosz Metaratings kérdésére az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elárulta: a biztonságos Eb-rendezés érdekében szorosan együttműködik a helyi hatóságokkal, a „Vissza a játékhoz”-protokollját folyamatosan módosítja. A játékosok és stábtagok, illetve a szurkolók esetleges kötelező oltottságáról azonban még nem született döntés.

A Puskás Aréna a tavalyi nyitómeccsen (Fotó: Ripost -Szabolcs László)

Menetrend

A 2021. június 11-én kezdődő tornán a magyar válogatott a címvédő Portugáliát és a világbajnok Franciaországot fogadja a Puskás Arénában. Ezen kívül új nemzeti stadionunkban rendezik a portugál-francia csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt is - remélhetőleg mindet telt ház előtt.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás