Itt az új magyar szupertehetség





A fiatal focistával még egyszer sem kapott ki a kék-fehér csapat.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2020.11.17.
tehetség

Biben Barnabás október 17-én, a Puskás Akadémia elleni meccsen lépett pályára először az NB I-ben. A 16 éves tehetség az azt követő három körben is szerepet kapott, az MTK pedig még nem kapott ki akkor, amikor a pályán volt.

Volt csapata ellen mutatkozott be Biben Barnabás

Mielőtt Biben Barnabás az MTK utánpótlásához szerződött, három évig a felcsúti Puskás Akadémián futballozott. A sors fintora, hogy pont a PAFC ellen jutott szóhoz először felnőtt játékosként a 17. születésnapját csütörtökön ünneplő középpályás.

 

Biben (kékben) nagy tehetség
Fotó: Nemzeti Sport

- Számítottam rá, hogy kapok lehetőséget, hiszen szóltak előtte, hogy a hétvégén a felnőttcsapat keretében leszek. Iramban más volt, mint egy utánpótlás-mérkőzés, és fizikailag is nehezebb a felnőtt mezőnyben futballozni. Fantasztikus érzés volt pályára lépni az élvonalban – mondta el a debütálást követően Biben Barnabás.

Posztriválisa 20 évvel idősebb nála

Biben Barnabás egyik posztriválisa a 36 éves Kanta József az MTK-nál. A 2003-as születésű játékos még beszélni és járni sem tudott, amikor Kanta 2004-ben bemutatkozott az NB I-ben. A pályára lépéskor mindig keresztet vető Biben példaképe a Liverpool középpályása, Thiago Alcantara.

Megállíthatatlan az MTK

A tartalékos MTK az előző fordulóban a bajnoki címre törő Mol Fehérvárt verte 3-1-re, azt megelőzően 4-0-ra ütötte ki az Újpestet, 1-1-es döntetlent játszott a Kisvárdával, és 3-0-ra nyert Felcsúton a Puskás Akadémia otthonában. A következő körben a sereghajtó Mezőkövesdhez látogatnak a kék-fehérek, egy újabb sikerrel pedig akár a második helyre is felléphetnek a tabellán.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás