RETRO RÁDIÓ

Szigorú szabályok vártak mindenkit a Roland Garroson





A játékosok és a korlátozott számban beengedett nézők is sok óvintézkedéssel szembesültek. Nem csak a párizsi hideg szokatlan.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2020.09.28.
tenisz koronavírus Babos Tímea rafael nadal roland garros párizs

Wimbledon elmaradt, a US Opent zárt kapuk mögött tartották meg. Ezek után, a koronavírus-járvány elterjedése óta a Roland Garros az első Grand Slam-torna, amit szurkolók előtt rendeznek. Igaz, az első elképzelések szerint napi 11 500 fős nézőszámot végül az utolsó pillanatban 1000-re korlátozták. A kora nyárról őszre halasztott párizsi teniszviadal különleges óvintézkedések mellett rajtolt el.

Fotó: Getty Images

A selejtezők hete után, a főtáblás küzdelmekkel tegnap vette kezdetét a tervezett május 18-ai kezdés helyett mostanra halasztott francia nyílt teniszbajnokság. A szervezőknek így is óriási bevételkiesést jelent a koronavírus-járvány. Ráadásul a rajt előtt további szigorítást jelentettek be. Eredetileg azt tervezték, hogy naponta összesen 11 500 nézőt engednek be a lelátókra, de a főtáblás rajta előtti napon ezt ezerre csökkentették. Mindössze ennyien mehetnek be egy teljes napon a Roland Garrosra (ebből 750 lehet szurkoló, 200 szponzor, 50 pedig edző, illetve sportvezető). A jegytulajdonosok között sorsoltak, aki a belépője ellenére nem mehet be, visszakapja az árát.

Fotó: Getty Images

A szurkolók maximum négyfős csoportokban ülhetnek egymás mellett (így maradhatnak együtt családtagok, barátok), közöttük ki kell hagyni helyeket. A 11 évesnél idősebbeknek kötelező az orrot és szájat is eltakaró arcmaszk viselése.

„A Francia Teniszszövetség (FFT) feladata, hogy óvja valamennyi résztvevő egészségét, és egyben megszervezni a teniszvilág ezen nagy tornáját. Felelősséggel tartozunk ugyanakkor a társadalom felé is. Szeretnénk megmutatni mindenkinek, hogy lehetséges sportolni és társasági életet élni, miközben betartjuk a helyzetnek megfelelő, szigorú egészségügyi és higiéniai irányelveket. Az a célunk, hogy a versenyünk minden szempontból példa legyen”

– mondta az FFT igazgatója, Jean-Francois Vilotte.

A sportvezető szerint a Roland Garros nézők előtti sikeres megrendezése bizonyítaná, hogy a gazdaság is újra beindulhat. Igaz ez még akkor is, ha bizonyos korlátozásokat be kell tartani a pandémia idején.

Az egyik esélyes, a 12-szeres Roland Garros-győztes spanyol Rafael Nadal úgy véli, pályafutása legnehezebb párizsi versenye következik. Ilyen körülményekkel még soha nem kellett megküzdenie a francia fővárosban.

A magyar teniszezőnő, Babos Tímea is jelezte a közösségi oldalán: szokatlan nehézségekkel kell megküzdeniük.

„Egy nagyon más Roland Garros az idei... Szokatlan sok minden az idei Garroson: buborékélet, maszk, semmi nyüzsgés és nagyon hideg. Egyszóval érdekesek a körülmények, az biztos, de persze ennek ellenére már nagyon várom, hogy pályára léphessek az év utolsó GS tornáján. Keddi kezdés egyéniben, aztán utána bízom benne, hogy sok-sok meccs a folytatás!”

Magyarok a főtáblán

Fucsovics Mártonra a negyedik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyev, Balázs Attilára a japán Ucsijama Jaszutaka, míg Babos Tímeára a román Ana Bogdan vár a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában. A legnehezebb feladata egyértelműen a világranglistán 61. Fucsovicsnak lesz, ugyanis a rangsorban ötödik Medvegyev tavaly döntős, idén elődöntős volt a US Openen.

 





Ezeket olvastad már?
„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

Xavinak brutális rangadón kell feledtetnie a szánalmas hisztijét

Xavinak brutális rangadón kell feledtetnie a szánalmas hisztijét

Dárdai Pál lázban tartja Berlint, az otthonában könyörögtek neki

Dárdai Pál lázban tartja Berlint, az otthonában könyörögtek neki

Lábak az egekben, meztelen combjait emelgeti a kerek fenekű bombázó

Lábak az egekben, meztelen combjait emelgeti a kerek fenekű bombázó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás